Opštinske novine

56

Београдске општинске новине

Претседник г. Влада Илић посипа жи7 Возног парка и чланови Добровољне ватрогасне чете Београд I. Поворка општинских бадњачара појавида се пргд општинским домом, у Узун Мирковој ул. бр. 1, око 17 часова. Претседник г. Влада Илић, са градским већницима и вишим градским чиновницима,, дочекао је бадњачаре у холу, у приземљу. Посуо их је житом и бонбонама из сита и пожелео им добродошлицу. Бадњак уноси у општинску зграду шеф Возног парка г. Ђока Станковић, предаје га Претседнику г. Влади Илићу и честита му Бадње вече. Претседник општине г. Влада Илић, са г. Ђоком Станковићем, уноси бадњак у свој кабинет, где је приређена лепа свечаност.

! бадњачаре у холу општинске зграде Пред домом је бадњачаре дочекао г. Влада Илић, посуо их житом и бонбонама и пожелео им добродошлицу, а у холу је дочекала бадњачаре г-ђа Олга Илић и примала честитања и поздраве гостију. У дом г. Владе Илића унео је бадњак г. Михајло Бирчанин, референт Војног отсека, и предао га домаћину г. Влади Илићу, честитајући му Бадње вече. Два детета из Обданишта „Мајке Јевросиме" поздравила су г-ђу и г. Владу Илића као добротворе београдске сиромашне деце. Затим је хор деце отпевао „Рождество Твоје...". Гости су послужени врућом ракијом и цигаретама, а деци је г-ђа Олга Илић поделила поклоне.

Пошто је завршено уношење бадњака, приређен је пред Двором дивни дефиле војних јединица које су учествовале у поворци бадњачара. Дефиле су посматрали Њ. В. Краљ Петар II, Њ. Кр. Вис. Кнез-Намесник Павле и остали чланови Краљевског Дома. Свечанс-ст је завршена у 16 часова. Поворка бадњачара кренула је, у ванредно лепом поретку, у варош булеваром Кнеза Александра Карађорђевића. Поједине војне јединице и прет-ставници поједиких установа одвајали су се кад су долазили до пута који води у њихове касарне или домозе, а остатак поворке продужавао је пут кроз варош. Огромне масе Београђача биле су искупљене у центру града на тротоари т улица кроз које су пролазили бадњачари и поздоављали их радосним клицањем. Сиромашна деца из Обданишта Друштва „Мајке Јевросиме" изрецитовала су дирљив поздраз г. Влади Илићу, отпевала „Рождество Гвоје..." и још неколико пригодних песама.

БАДЊАК У БЕОГРАДСКОЈ ОПШТИНИ И У ДОМУ Г. ВЛАДЕ ИЛИЋА Претседник Безградске општине г. Влада Илић чекао је бадшачаре у свом кабинету, — са градским већницима, вишим градским чиновницима и извесним бројем грађана — још од 16 сати. По општинске бадњаке отишли су у Кошутњак чинознини и особље

Претседник г. Влада Илић уноси бадњак у Општину Цела поЕорка бадњачара кренула је затим у дом г. Владе Илића, где је приређена исто тако лепа а интимна свечаност. Били су присутни сви који су учествовали у свечаности у оаштинској згради.