Opštinske novine

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Стр. 119

НЕДЕЉНИ ИЗБЕШТАЈ о најнижим, највећим и просечним ценама пољопривредних производа, колонијалне робе, домаће стоке равног материјала и радничких надница на београдском тргу од 1-Ш до 7-Ш 1939 г.

Просечна цена у динарима

В Р С Т А

Мера

Просечна цена у динарима

| нед

| нед.

162.50

Патлиџан црвени

1 кгр.

ф

Патлиџан тави

1 ком.

— .

147.5 'Ј

Паприка љута

100 ком.

.

17-.-

„ туршијара

,,

— .

175.—

бабура

»,

—. ^

107.5

Краставци

1 веза

.

—.—

Ротквице

2.12

Роткве

1 кгр,

2.25

3.25

Воће

3.-

Јабуке

1 кгр.

9.-

3.75

Крушке

13.—

2.—

Брескве

»»

—.—

2.75

Кајсије

м

3.75

Трешње

»»

—.—

Вишње

,,

—.—

Јагоде

,,

12.—

Малине

»»

—.—

400.—

Грожђе

—.—

19.-

Шљиве ранке

м

—.—

737.50

Шљиве јесење

»»

—.—

17 50

Шљиве сушене

1 ком.

§.50

762.50

Лубенице

—,—

11.—

Диње

, 9

—.—

Мушмуле

1 кгр.

5.

15^50

Ораси без љуске

»»

23.—

787.60

Ораси са љуском

м

9.—

19.4)

Кестен

»*

8.—

18.60

Смокве свеже

»»

—.—

13-

» суве

1 ком.

14.—

41.25

Лимун

1.—

33 —

Банане

»»

2.25

40.-

Неранџе

»

2.50

'/7.^0 15.25

Колониј ална и друга роба

22.—

Шећер у коцкама

1 кгр.

15.-

31.75

и у кристалу

»»

13.—

17.—

упраху

»»

15.—

17,-

Кафа сирова

»»

66.—

11.—

„ пржена

»»

92.-

10.60

Шећер жути

»»

24.-

Со млевена

»»

3.37

Бибер крупан

»»

40.—

13.—

Бибер ситан

»»

50.—

25.50

Паприка млевена

»»

30.—

47.95

Гершла

»»

9.—

28.-

Фида

»»

7.—

27.50

Макарони

»,

14.-

13.—

Криз

»»

4.50

6.—

Бадем са љуском

»,

22.50

Бадем без љуске

,,

52.—

Лешник са љуском

»»

18.—

2.75

Лешник без љуске

»»

45.-

4.25

Ванила у шипкама

,,

6)0.-

7.-

Ванила у праху

••»,»

800.—

33.-

Пиринач

»,

8.50

33.—

Урма

,,

36.50

24.—

Мак

,,

16.—

11.5 'Ј

Чај

,,

150.-

22.-

Цигура

20.-

22.—

Цимет у шипкама

»»

80.—

25.-

Цимет ситан

м

85.-

32 —

Грожђе суво

,,

17.-

Какао

,,

50.-

Чоколада

1 лит.

66.-

6.—

Зејтин за јело

20.-

—.—

Сирће винско

,,

5.-

8.50

Есенција

,,

50.—

Мед

1 кгр.

19.-

10.-

Восак

м

60.—

1.87

Пекмез од шљива

,,

11.—

8.25

Свеће воштане

,,

70.—

3.87

„ стеаринске

,,

35.-

5.50

„ парафинске

1 ком.

18.—

1.50

Сапун за умивање

10.50

—.—

Сапун за рубље

1 кгр.

10.—

1.50

Сумпор у шипкама

»»

8.—

—.—

Сумпор у праху

»»

8.-

2.-

Сода камена за рубље

»»

3,—

2.-

Сода масна за сапун

,,

10.-

3.—

Плави камен

•»

8.—

5.-

Маст за обућу

1 ком.

5 50

9.-

Шпиритус рафиниран

1 лит.

60.-

2.

Шпиритус за гориво

»»

10.—

2.50

Пегролеј

»»

7.—

2.-

Бензин

»»

6.80

6.50

Квасац

1 кгр.

36-

1.50

Лорбер

•»

14.-

-.75

Маслине

»»

18.—

— 75

Риба сува

»»

37.-

2.50

Сардина

1 КЈГТ.

22.50

Мера

Жито Пшеница Раж Јечам Овас Кукуруз у зрну у клипу Брашно и хдеб Брашно пшенично Но. 2 Но. 1 бело „ „ кукурузно Хлеб пшенични црни бели Месо Говеђина „ жива мера Телећина жива мера Јагњећина л жива мера Овчетина „ жива мера Свиљетина и жива мера Свињско сушено Кобасице Шваргле и чварци Пршута Салама Шунка кувана Шунка некувана Сланина сирова » сува „ ужичка Маст свињска Сало Лој топљен и нетопљен

Риба

Шаран Сом Кечига Смуђ Пастрмка Штука Бела

Млеко кравље Млеко овчије Млеко кисело Масло (путер) Масло топљено Кајмак Сир обичан , сомборски м качкаваљ „ трбпист и ементалер Поврће Пасуљ Боб Сочиво Грашак у зрну млад Грашак у зрну зрео Кромпир стари Кромпир нови Лук црни Лук бели Лук прази Боранија Бундева Тиквице Шаргарепа Купус сладак Купус кисео Спанаћ Рен Цвекла Кељ Келераба Карфиол Зелен за супу Першун Мирођи]а Целер

100 кгр.

1 кгр.

1 кгр. 100 кгр. 1 кгр. 100 кгр. 1 кгр. 100 кгр. 1 кгр. 100 кгр. 1 кгр. 100 кгр. 1 кгр.

1 кгр.

1 лит. 1 крг.

1 кгр.

1 веза 1 кгр. 1 ком. 1 кгр.

1 веза 1 ком. 1 веза

1 кгр.