Opštinske novine
Стр. 194 —ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ НЕДЕЉНИ ИЗВЕШТАЈ
о најнижим, највећим и просечним ценама пољопривредних проиввода, колонијалне робе, домаће стоке разног материјала и радничких надница на београдском тргу од 22-Ш до 31-III 1939 г.
В Р С Т А
Просечна цена
Просечна цена
Мера
у динарима
В Р С Т А
Мера
у динарима
нед.
нед.
Жиго Пшеница Раж Јечам Овас Кукуруз у зрну
100 кгр.
156.-
Патлиџан црвени Патлиџан пчави
1 кгр. 1 ком.
157.50
Паприка љута
100 ком.
124Л5
177.50 170.107.50 „ туршијара „ бабура Краставци
"
в у клипу
—,—
Ротквице
1 веза
2!—
Брашно ш хлеб
Роткве
1 кгр ;
2.—
Брашно пшенично Но. 2
1 кгр.
3.25
Во&е
Но. 1 в бело
3.-
Јабуке
1 кгр.
9.50
*
3.75
Крушке
9.66
П Џ кукурузно
2,—
Брескве
Хлеб пшенични црни
„
2.75
Кајсије
[
* „ бели
»
3.75
Трешње
,,
#
Месо
Вишње
Јагоде
,,
Говеђина
1 кгр.
12.—
Малине
,,
—]—
* жива мера
100 кгр.
416.66
Грожђе
,,
—
Телећина
1 кгр.
20.—
Шљиве ранке
,,
„ жива мера
100 кгр.
724.99
Шљиве јесење
.—
Јагњећина
1 кгр.
16 33
Шљиве сушене
,,
9.—
и жива мера
100 кгр.
658.33
Лубенице
1 ком.
—.—
Овчетина
1 кгр.
11.-
Диње
,,
#
„ жива мера
100 кгр.
Мушмуле -
1 кгр.
Свињетина
1 кгр.
Ораси без љуске
,,
29^83
» жива мера
100 кгр.
791.66
Ораси са љуском
,,
9.—
Свињско сушено
1 кгр.
18.50
Кестен
,,
8.-
Кобасице
18.-
Смокве свеже
,,
Шваргле и чварци
13,-
» суве
1 ком.
14.—
Пршута
34.49
Лимун
1.-
Салама
32.33
Банане
,,
2.—
Шунка кувана
45.-
Неранџе
,,
2.50
Шунка некувана Сланина сирова
27.50 15.—
Колонијална ш друга роба
» сува
21,—
Шећер у коцкама
1 кгр.
15.—
„ ужичка
31.—
„ у кристалу
,,
13.-
Маст свињска
16.33
„ у праху
,,
15.—
Сало
17,—
Кафа сирооа
,,
66.—
Лој топљен
11.—
„ пржена
,,
92.—
ж нетопљен
10.33
Шећер жути Со млевена
»
24.3.37 Рибо
Бибер крупан
,,
40.—
Шаран
1 кгр.
12.50
Бибер ситан
,,
50.—
Сом
24.16
Паприка млевена
,,
30.-
Кечига
45.33
Гершла
,,
9.—
Смуђ
28.—
Фида
,,
7.—
Пастрмка
27.50
Макарони
„
14.—
Штука
12.33
Криз
,,
4.50
Бела
6.—
Бадем са љуском Бадем без љуске
"
22.50 52.—
Млеко
Лешник са љуском
0 »»
18.—
Млеко кравље
1 лит.
2.75
Лешник без љуске
45.—
Млеко овчије
„
4.50
Ванила у шипкама
,
600.-
Млеко кисело
1 крг.
7.-
Ванила у праху
,,
800.—
Масло (путер)
32.33
Пиринач
,,
8.50
Масло топљено
„
34.66
Урма
,,
36.50
Кајмак
„
24.-
Мак
,,
16.—
Сир обичан
„
11.50
Чај
»»
150.—
„ сомборски
„
22.—
Цигура
»»
20.-
„ качкаваљ
„
22.—
Цимет у шипкама
80.—
„ трбпист
„
25.-
Цимет ситан
,,
85.-
„ ементалер
•
33.66
Грожђе суво Какао
»
17.50.— Поврће
Чоколада
.
66.-
Пасуљ
1 кгр.
5.83
Зејтин за јело
1 лит.
20.-
Боб
13.-
Сирће винско
5.-
Сочиво
9.-
Есенција
,,
50.—
Грашак у зрну млад
20.50
Мед
1 кгр.
19.-
Грашак у зрну зрео
10.—
Восак
60.-
Кромпир стари
1.70
Пекмез од шљива
„
11.-
Кромпир нови
8.-
Свеће воштане
,,
70.-
Лук црни
4.—
„ стеаринске
,,
35.-
Лук бели
1 веза
5.50
„ парафинске
18.—
Лук прази
1.50
Сапун за умивање
1 ком.
10.50
Боранија
1 кгр.
—.—
Сапун за рубље
1 кгр.
10.-
Бундева
1 ком.
1.46
Сумпор у шипкама
8.—
Тиквице
1 кгр.
— —
Сумпор у праху
,,
8.-
Шаргарепа
»
2.50
Сода камена за рубље
,,
3.-
Купус сладак
»
2.66
Сода масна за сапун
,,
10.-
Купус кисео
»
3.—
Плави камен
8.-
1 Спанаћ
»
4.16
Маст за обућу
1 ком.
5.50
Рен
»
9.—
Шпиритус рафиниран
1 лит.
60.-
Цвекла
X
2.—
Шпиритус за гориво
,,
10.—
Кељ
»
3.—
Петролеј
7.—
Келераба
1 веза
2.16
Бензин
»>
6.80
Карфиол
1 ком.
6.83
Квасац
1 кгр.
36.-
Зелен за супу
1 веза
1.50
Лорбер
14.-
Першун
—.75
Маслине
»»
18.—
Мирођија
»
-.75
Риба сува
,,
37.-
Целер
1 кгр.
3.—
Сардина
1 кут.
22.50