Opštinske novine

Стр. 194 —ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ НЕДЕЉНИ ИЗВЕШТАЈ

о најнижим, највећим и просечним ценама пољопривредних проиввода, колонијалне робе, домаће стоке разног материјала и радничких надница на београдском тргу од 22-Ш до 31-III 1939 г.

В Р С Т А

Просечна цена

Просечна цена

Мера

у динарима

В Р С Т А

Мера

у динарима

нед.

нед.

Жиго Пшеница Раж Јечам Овас Кукуруз у зрну

100 кгр.

156.-

Патлиџан црвени Патлиџан пчави

1 кгр. 1 ком.

157.50

Паприка љута

100 ком.

124Л5

177.50 170.107.50 „ туршијара „ бабура Краставци

"

в у клипу

—,—

Ротквице

1 веза

2!—

Брашно ш хлеб

Роткве

1 кгр ;

2.—

Брашно пшенично Но. 2

1 кгр.

3.25

Во&е

Но. 1 в бело

3.-

Јабуке

1 кгр.

9.50

*

3.75

Крушке

9.66

П Џ кукурузно

2,—

Брескве

Хлеб пшенични црни

2.75

Кајсије

[

* „ бели

»

3.75

Трешње

,,

#

Месо

Вишње

Јагоде

,,

Говеђина

1 кгр.

12.—

Малине

,,

—]—

* жива мера

100 кгр.

416.66

Грожђе

,,

Телећина

1 кгр.

20.—

Шљиве ранке

,,

„ жива мера

100 кгр.

724.99

Шљиве јесење

.—

Јагњећина

1 кгр.

16 33

Шљиве сушене

,,

9.—

и жива мера

100 кгр.

658.33

Лубенице

1 ком.

—.—

Овчетина

1 кгр.

11.-

Диње

,,

#

„ жива мера

100 кгр.

Мушмуле -

1 кгр.

Свињетина

1 кгр.

Ораси без љуске

,,

29^83

» жива мера

100 кгр.

791.66

Ораси са љуском

,,

9.—

Свињско сушено

1 кгр.

18.50

Кестен

,,

8.-

Кобасице

18.-

Смокве свеже

,,

Шваргле и чварци

13,-

» суве

1 ком.

14.—

Пршута

34.49

Лимун

1.-

Салама

32.33

Банане

,,

2.—

Шунка кувана

45.-

Неранџе

,,

2.50

Шунка некувана Сланина сирова

27.50 15.—

Колонијална ш друга роба

» сува

21,—

Шећер у коцкама

1 кгр.

15.—

„ ужичка

31.—

„ у кристалу

,,

13.-

Маст свињска

16.33

„ у праху

,,

15.—

Сало

17,—

Кафа сирооа

,,

66.—

Лој топљен

11.—

„ пржена

,,

92.—

ж нетопљен

10.33

Шећер жути Со млевена

»

24.3.37 Рибо

Бибер крупан

,,

40.—

Шаран

1 кгр.

12.50

Бибер ситан

,,

50.—

Сом

24.16

Паприка млевена

,,

30.-

Кечига

45.33

Гершла

,,

9.—

Смуђ

28.—

Фида

,,

7.—

Пастрмка

27.50

Макарони

14.—

Штука

12.33

Криз

,,

4.50

Бела

6.—

Бадем са љуском Бадем без љуске

"

22.50 52.—

Млеко

Лешник са љуском

0 »»

18.—

Млеко кравље

1 лит.

2.75

Лешник без љуске

45.—

Млеко овчије

4.50

Ванила у шипкама

,

600.-

Млеко кисело

1 крг.

7.-

Ванила у праху

,,

800.—

Масло (путер)

32.33

Пиринач

,,

8.50

Масло топљено

34.66

Урма

,,

36.50

Кајмак

24.-

Мак

,,

16.—

Сир обичан

11.50

Чај

»»

150.—

„ сомборски

22.—

Цигура

»»

20.-

„ качкаваљ

22.—

Цимет у шипкама

80.—

„ трбпист

25.-

Цимет ситан

,,

85.-

„ ементалер

33.66

Грожђе суво Какао

»

17.50.— Поврће

Чоколада

.

66.-

Пасуљ

1 кгр.

5.83

Зејтин за јело

1 лит.

20.-

Боб

13.-

Сирће винско

5.-

Сочиво

9.-

Есенција

,,

50.—

Грашак у зрну млад

20.50

Мед

1 кгр.

19.-

Грашак у зрну зрео

10.—

Восак

60.-

Кромпир стари

1.70

Пекмез од шљива

11.-

Кромпир нови

8.-

Свеће воштане

,,

70.-

Лук црни

4.—

„ стеаринске

,,

35.-

Лук бели

1 веза

5.50

„ парафинске

18.—

Лук прази

1.50

Сапун за умивање

1 ком.

10.50

Боранија

1 кгр.

—.—

Сапун за рубље

1 кгр.

10.-

Бундева

1 ком.

1.46

Сумпор у шипкама

8.—

Тиквице

1 кгр.

— —

Сумпор у праху

,,

8.-

Шаргарепа

»

2.50

Сода камена за рубље

,,

3.-

Купус сладак

»

2.66

Сода масна за сапун

,,

10.-

Купус кисео

»

3.—

Плави камен

8.-

1 Спанаћ

»

4.16

Маст за обућу

1 ком.

5.50

Рен

»

9.—

Шпиритус рафиниран

1 лит.

60.-

Цвекла

X

2.—

Шпиритус за гориво

,,

10.—

Кељ

»

3.—

Петролеј

7.—

Келераба

1 веза

2.16

Бензин

»>

6.80

Карфиол

1 ком.

6.83

Квасац

1 кгр.

36.-

Зелен за супу

1 веза

1.50

Лорбер

14.-

Першун

—.75

Маслине

»»

18.—

Мирођија

»

-.75

Риба сува

,,

37.-

Целер

1 кгр.

3.—

Сардина

1 кут.

22.50