Opštinske novine

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Стр. 183

воћа, поврћа, цвећа и млечних производа од 1 м 2 дневно по : . . , Дин. 0,75 б — За иста запремања када се врше на отвореном простору без локала и барака од 1 м 2 дневно . . „ 1.—-

3. За запремање земљишта на пијацама, тезгама и употребу истих од 1 тезге дневно 4.-~

4. Одредбе II и IV Одељка ТБр. 397 таксене тарифе, одо* брене решењем Министарства финансија бр. 12327 од 30 априла 1924 год. остају неизи|ењене и даље на снази.

Члан 8. У смислу наПомене 16 Тар. Бр. 99а Закона о таКсама, Општина може на име таксе Тар. бр 407 таксене тарифе наплаћивати и то: 1 — За балове, забаве, концерте са игранком, костимиране балове и забаве, соареа, чајанке, матинеа, другарска посела, кермесе, игранке и т. сл. који се приређују у јавним локалима, друштвеним домовима или на отвореном простору, плаћа се на име таксе 10% од вредности продате улазнице. 2 — За концерте без игранке, било у јавним локалима, било у друштвеним домовима, плаћа се 5% од вредности улазнице. За приређивања где се уз улазницу или место улазнице чија цена није унапред утврђена плаћа добровољни прилог, плаћа се такође 5% односно 10% на име таксе од укупног износа добровољног прилога са обзиром на карактер приређивања из тач. 1 и 2 овог тарифног броја. 3 — За свирање сталне музике, састављене од 1 или више лица по јавним локалима или у друштвеним домовима, плаћа се месечно и то: а — У локалима првог реда .... Дин. 800.'б — У локалима другог реда .... „ 500.в — У локалима трећег реда .... „ 400.г — У локалима четвртог реда ... „ 250.Такса за свирање музике у вариетеима, баровима и кафе-шантанима месечно по 3.000.— дин., а за музику која се преноси путем музичких аутомата по јавним локалима и друштвеним домовима плаћа се поред таксе под а, б, в и г још 50% више. 4 — За свирање несталне музике, састављене од 1 или више лица, по јавним локалима или у друштвеним домовима, плаћа се дневно и то: I _ а — У локалима првог реда .... Дин. 50.б — У локалима другог реда .... „ 30.в ■— У локалима трећег реда .... „ 20..г — У локалима четвртог реда ... „ 15.Такса за свирање музике у вариетеима, баровима и кафе-шантанима је за 100% већа, за музику која се преноси путем музичких аутомата по јавним локалима и друштвеним домовима, плаћа се поред таксе под а, б, в и г још 50% више. 5 — За давање позоришних престава са музиком или без музике сем државних позоришта плаћа се такса од вредности улазнице 5%.