Opštinske novine

Социјална хроника

Њ. Кр. Вис. Кнегиња Олга обилази интернат и диспанзер друштва „Српска мајка"

Њ. Кр. Вис. Кнегиња Олга пооетила је 24 маја пре подне интернат друштва „Српске мајке" у Бранковој ул. бр. 7. Испред интерната дочекала Ју је Управа друштва. Претседница управе г-ђа Мила Лазаревић предала је Њ. Кр. Вис. Кнегиши букет црвених ружа и поздравила Је као почасну претседницу „Српске мајке".

Њ. Кр. Вис. Кнегиаа, са Својом пратњом и са Управом друштва, обишла је цео интернат. У сали за децу дочекали су Високу Гошћу питомци интерната, око 50 девојчица и дечака, и поздравили је певањем у хору и појединачним рецитацијама. Пошто је обишла цео интернат, Њ. Кр. Вис.

Кнегиња Олга претеедавала је свечаној седници Управе друштва. На овој седници је претседница друштва г-ђа Мила Лазаревић поднела опширан извештај о раду друштва и о плану за будући рад. Поеле завршене седнице, Њ. Кр. Вис. Кнегиња Олга је, са Својом пратњом и са претседницом друштва г-ђом Лазаревић, отишла у Земун, где је пре-

гледала диспанзер друштва „Српска мајка", који се налази у Светосавској ул. бр. 30. Том приликом је висока гошћа разговарала и са мајкама, које су донеле своју децу на преглед у диспанзер. Управа земунског пододбора приредила је у Земуну Високој Гошћи срдачан дочек.

Њ. Кр. Вис. Кнегиња Олга у Диспанзеру друштва „Спрска мајка" у Земуну