Opštinske novine

6

ОПШТИНСКЕ КОВИНЕ Стр. 317 НЕДЕЉНИ ИЗВЕШТАЈ

о најнижим, највећим и просечним ценагиа пољопривредних промзвода, колонијалне робе } домаће стоке разног материјала и радничких наднида на београдском тргу од 7-У1 до 13-У1 1939 год.

Просечна цена

Просечна цена

В .Р С Т А

Мера

у динарима

В Р С Т А

Мера

у динарима

! 2 нед.

| 2 нед.

Жито

Патлиџан црвени

3. кгр.

16.50

Пигениаа

100 кгр.

160. -

Патлиџан плави

1 ком.

3.50

Раж

142.50

Паприка љута

100 ком.

27.25

Јечам

173.50

туршијара

110.—

Овас

к

162.50

бабура

»»

175.—

Кукуруз у зрну

107.50

КрасТавци

275.—

м у хлипу

—.—

Ротквице

1 веза

1.12

Брашно ш. хлеб

, Роткве

1 кгр,

1.50

Брашно пшенично Но. 2

1 кгр.

2.75

Боће

Но. 1

3.—

Јабуке

1 кгр.

12.—

* бело

3.25

Крушке

5.50

и кукурузно

2.—

Брескве

»»

Хлеб пшенични црни

3.25

Кајсије

11.-

бели

-

3.75

Трешње Вишње

7.6.75 Месо

Јагоде

»»

9.—

Говеђина

1 кгр.

12.—

Малине

11,50

жива мера

100 кгр.

450.—

Грожђе

»»

—•—

Телећина

1 кгр.

18.50

Шљиве ранке

,,

—.—

и жива мера

100 кгр.

625.—

Шљиве јесење

Јагњећина

1 кгр. 100 кгр.

11.50

Шљиве сушене

,,

9.-

ж жива мера

450.—

Лубенице

1 ком.

—.—

Овчетина

1 кгр.

9.50

Диње

,, -

—.—

„ жива мера

100 кгр.

Мушмуле

1 кгр.

—.—

Свињетина

3 кгр.

14^50

Ораси без љуске

,,

27.—

жива мера

100 кгр.

825.—

Ораси са љуском

8.—

Свињско сушено

1 кгр.

18.—

Кестен

,,

5.—

Кобасице

20.—

Смокве свеже

»»

8.—

Шваргле и чварци

I

12.—

» суве

,,

14-.—

Пршута

37.50

Лимун

1 ком.

1,-

Салама

32.—

Банане

»»

2.—

Шунка кувана

43.75

Неранџе

♦?

2.50

Шунка некувана Сланина сирова

-

24.75 14.50

Колопијална ш друга роба

« сува

21.-

Шећер у коцкама

1 кгр.

15.—

„ ужичка

32.50

„ у кристалу

,,

13.—

Маст свињска

16.50

» упраху

,,

15.—

Сало

17.—

Кафа сирова

,,

66. —

Лој топљен

10.—

„ пржена

,,

92.— '

„ нетопљен

10.-

Шећер жути

»»

24.—

Со млевена

3.37

Риба

Бибер крупан

,,

40.-

Шаран

1 кгр 0

11.—

Бибер ситан

,,

50.—

Сом

23.50

Паприка млевена

,,

32.50

Кечига

27.—

Г ершла

»,

11.-

Смуђ

22.—

Фида

»»

7.—

Пастрмка

26.25

Макарони

,,

14.

ЦЈтука

12,-

Криз

,,

4.50

Бела

8,—

Бадем са љуском Бадем без љуске

»

22.50 52.-

АХле&о

Лешник са љуском

»»

18.—

Млеко кравље

1 лит.

2.75

Лешник без љуске

,,

47.~

Млеко овчије

4.50

Ванила у шипкама

»»

700.—

Млеко кисело

1 крг.

7.—

Ванила у праху

»»

800.-

Масло (путер)

32.—

Пиринач

»»

9.50

Масло топљево

32.—

Урма

»,

36.50

Кајмак

'23.50

Мак

22. -

Сир обичан

12.50

Чај

175.—

* сомборски

22.—

Цигура

19.—

„ качкаваљ

22.—

Цимет у шипкама

80.--

„ трапист

26.—

Цимет ситан

»»

85.-

„ ементалер

29.50

Грожђе суво Какао

16. 50. —

По»р1*«?

Чоколада

»»

66.-

Пасуљ

1 кгр.

5.50

Зејтин за јело

1 лит.

26.—

Боб

5.75

Сирће винско

6.50

Сочиво

9.—

Есенција

»»

50.-

Грашак у зрну млад

6.75

Мед

1 кгр.

19.-

Грашак у зрну зрео

8.50

Восак

60.—

Кромпир стари

1.50

Пекмез од шљива

10.-

Кромпир кови

3.50

Свеће воштане

»»

70.—

Лук црни

4.50

„ стеаринске

»»

35. —

Лук бели

5.50

„ парафинске

»»

18.-

Лук прази

1 веза

1,—

Сапун за умивање

1 ком.

10.50

Боранија

1 кгр.

8 —

Сапун за рубље

1 кгр.

10.-

Бундева

1 ком.

— # —

Сумпор у шипкама

8.—

Тиквице

I кгр.

6.25

Сумпор у праху

»»

8.--

Шаргарепа

4.—

Сода камена за рубље

3.-

Купус сладак

5.25

Сода масна за сапун

»?

10.-

Купус кисео

2.37

Плави камен

8.—

Спанаћ

4.50

Маст за обућу

1 ком.

5.50

Рен

9.50

Шпиритус рафиниран

1 лит.

60.—

Цвекла

3.50

Шпиритус за горивс

»»

10.-

Кељ

п

4.25

Петролеј

7.—

Келераба

1 веза

1.62

Бензин

6.75

Карфиол

1 ком.

6.50

Квасац

1 кгр.

36.-

Зелен за супу

1 веза

1.50

Лорбер

1.5.—

Першун

-.50

Маслине

20.—

Мнрођија

»

—.50

Риба сувз

37.—

Целео

1 кгр.

4.50

1 КЈ т.

62.50