Opštinske novine
Стр. 386
ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ
НЕДЕЉНИ ИЗВЕШТАЈ о најнижим, највећим и просечним ценама пољопривредних производа, колонијалне робе, домаће стоке рааног материјала и радничких надница на београдском тргу од 9-VIII до 15-УШ 1939 год.
Просечна цена
В Р С Т А
Мера
у динарима
I 2 нед.
Жиго
Пшеница
100 кгр.
160.-
Раж
105.-
Јечам
135.—
Овас
147.50
Кукуруз у зрну
107.50
„ у клипу
Брашно и хлеб
Брашно пшенично Но. 2
1 кгр.
2.75
Ио. 1
и
3.-
„ „ бело
3.25
и м кукурузно
2.—
Хлеб пшенични црни
3.25
„ , бели
»
3.75
Месо
Говеђина
1 кгр.
12.—
* жива мера
100 кгр.
400.-
Телећина
1 кгр.
20,—
„ жива мера
100 кгр.
575,—
Јагњећина
1 кгр.
12.—
„ жива мера
100 кгр.
650,—
Овчетина
1 кгр.
12.—
„ жива мера
100 кгр.
450.—
Свињетина
1 кгр.
15.—
„ жива мера
100 кгр.
822.50
Свињско сушено
1 кгр.
19.—
Кобасице
21.-
Шваргле и чварци
12.-
Пршута
32.—
Салама
36.—
Шунка кувана
39.—
Шунка некувана
27.50
Сланина сирова
16.50
м сува
20.—
* ужичка
30.-
Маст свињска
17.—
Сало
17.-
Лој топљен
12,-
„ нетопљен
11 —
Ргаба
Шаран
1 кгр.
10.75
Сом
17.50
Кечига
27.50
Смуђ
23.—
Пастрмка
25.-
Штука
11.—
Бела
5.50
Млеко
Млеко кравље
1 лит.
2.75
Млеко овчије
4.50
Млеко кисело
1 крг.
7.—
Масло (путер)
33.—
Масло топљено
35.—
Кајмак
23.-
Сир обичан
10.—
* сомборски
19.—
* качкаваљ
19.—
„ тр&пист
26.-
„ ементалер
31.—
Поврће
Пасуљ
1 кгр.
5.50
Боб
в
Сочиво
8/75
Грашак у зрну млад
13.-
Грашак у зрну зрео
14.—
Кромпир стари
1.50
Кромпир нови
1.50
Лук црни
1.35
Лук бели
3.—
Лук прази
1 веза
1.—
Боранија
1 кгр.
5.50
Бундева
1 ком.
2.75
Тиквице
1 кгр.
2.50
Шаргарепа
2.—
Купус сладак
1.50
Купус кисео
3.-
Спанаћ
8.—
Рен
11.—
. Цвекла
2.-
Кељ
2.—
Келераба
1 веза
1.25
Карфиол
1 ком.
3.12
Зелен за супу
1 веза
1.—
Першун
—.35
Мирођија
—.35
Целер
1 кгр.
2.37
Просечна цена
В Р С Т А
Мера
у динарима
2 нед.
Патлиџан црвени
1 кгр.
2.50
Патлиџан плави
1 ком.
—.75
• .
Паприка љута
100 ком.
7.—
* туршијара
> 1
15.50
*' бабура
м
19.—
Краставци
28. V)
Ротквице
1 веза
—.75
Роткве
1 кгр,
2.—
Воће
Јабуке
1 кгр.
5.50
Крушке
6.—
Брескве
6.25
Кајсије
Трешње
Вишње
Јагоде
"
Малине
_/
Грожђе
7.75
Шљиве ранке
2.—
Шљиве јесење
2.50
Шљиве сушене
9.-
Лубенице
1 ком.
7.-
Диње
5.50
Мушмуле
1 кгр.
Ораси без љуске
25^50
Ораси са љуском
9.—
Кестен
Смокве свеже
7.—
суве
11.—
Лимун
1 ком.
1.25
Банане
1.50
Неранџе
2.-
Колонијална и друга роба
Шећер у коцкама
1 кгр.
15.-
* у кристалу
13.-
» у праху
15.-
Кафа сирова
66.--
„ пржена
92.—
Шећер жути
24.—
Со млевена
3.37
Бибер крупан
40.-
Бибер ситан
50.-
Паприка млевена
32.50
Гершла
11.-
Фида
7.—
Макарони
14. -
Криз
4.50
Бадем са љуском
22.50
Бадем без љуске
52.-
Лешник са љуском
18.-
Лешник без љуске
47.-
Ванила у шипкама
700.-
Ванила у праху
800.-
Пиринач
9.50
Урма
36.50
Мак
22.-
Чај
175.—
Цигура
19.—
Цимет у шипкама
80.-
Цимет ситан
85.-
Грожђе суво
16.—
Какао
50.66.— Чоколада
Зејтин за јело
1 лит.
26.—
Сирће винско
6.50
Есенција
50,-
Мед
1 кгр.
19.-
Восак
60.—
Пекмез од шљива
10.-
Свеће воштане
70.—
1 * стеаринске
35.-
* парафинске
18.-
Сапун за умивање
1 ком.
10.50
Сапун за рубље
1 кгр.
10.-
Сумпор у шипкама
8.—
Сумпор у праху
8.—
Сода камена за рубље
3.—
Сода масна за сапун
10.-
Плави камен
8.-
Маст за обућу
1 ком.
5.50
Шпиритус рафиниран
1 лит.
60.-
Шпиритус за гориво
10.-
Петролеј
7.—
Бензин
6.90
Квасац
1 кгр.
36.—
Лорбер
15.-
Маслине
20.—
Риба сува
37.-
Сардина
1 кут.
8.50