Opštinske novine

Стр. 386

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

НЕДЕЉНИ ИЗВЕШТАЈ о најнижим, највећим и просечним ценама пољопривредних производа, колонијалне робе, домаће стоке рааног материјала и радничких надница на београдском тргу од 9-VIII до 15-УШ 1939 год.

Просечна цена

В Р С Т А

Мера

у динарима

I 2 нед.

Жиго

Пшеница

100 кгр.

160.-

Раж

105.-

Јечам

135.—

Овас

147.50

Кукуруз у зрну

107.50

„ у клипу

Брашно и хлеб

Брашно пшенично Но. 2

1 кгр.

2.75

Ио. 1

и

3.-

„ „ бело

3.25

и м кукурузно

2.—

Хлеб пшенични црни

3.25

„ , бели

»

3.75

Месо

Говеђина

1 кгр.

12.—

* жива мера

100 кгр.

400.-

Телећина

1 кгр.

20,—

„ жива мера

100 кгр.

575,—

Јагњећина

1 кгр.

12.—

„ жива мера

100 кгр.

650,—

Овчетина

1 кгр.

12.—

„ жива мера

100 кгр.

450.—

Свињетина

1 кгр.

15.—

„ жива мера

100 кгр.

822.50

Свињско сушено

1 кгр.

19.—

Кобасице

21.-

Шваргле и чварци

12.-

Пршута

32.—

Салама

36.—

Шунка кувана

39.—

Шунка некувана

27.50

Сланина сирова

16.50

м сува

20.—

* ужичка

30.-

Маст свињска

17.—

Сало

17.-

Лој топљен

12,-

„ нетопљен

11 —

Ргаба

Шаран

1 кгр.

10.75

Сом

17.50

Кечига

27.50

Смуђ

23.—

Пастрмка

25.-

Штука

11.—

Бела

5.50

Млеко

Млеко кравље

1 лит.

2.75

Млеко овчије

4.50

Млеко кисело

1 крг.

7.—

Масло (путер)

33.—

Масло топљено

35.—

Кајмак

23.-

Сир обичан

10.—

* сомборски

19.—

* качкаваљ

19.—

„ тр&пист

26.-

„ ементалер

31.—

Поврће

Пасуљ

1 кгр.

5.50

Боб

в

Сочиво

8/75

Грашак у зрну млад

13.-

Грашак у зрну зрео

14.—

Кромпир стари

1.50

Кромпир нови

1.50

Лук црни

1.35

Лук бели

3.—

Лук прази

1 веза

1.—

Боранија

1 кгр.

5.50

Бундева

1 ком.

2.75

Тиквице

1 кгр.

2.50

Шаргарепа

2.—

Купус сладак

1.50

Купус кисео

3.-

Спанаћ

8.—

Рен

11.—

. Цвекла

2.-

Кељ

2.—

Келераба

1 веза

1.25

Карфиол

1 ком.

3.12

Зелен за супу

1 веза

1.—

Першун

—.35

Мирођија

—.35

Целер

1 кгр.

2.37

Просечна цена

В Р С Т А

Мера

у динарима

2 нед.

Патлиџан црвени

1 кгр.

2.50

Патлиџан плави

1 ком.

—.75

• .

Паприка љута

100 ком.

7.—

* туршијара

> 1

15.50

*' бабура

м

19.—

Краставци

28. V)

Ротквице

1 веза

—.75

Роткве

1 кгр,

2.—

Воће

Јабуке

1 кгр.

5.50

Крушке

6.—

Брескве

6.25

Кајсије

Трешње

Вишње

Јагоде

"

Малине

_/

Грожђе

7.75

Шљиве ранке

2.—

Шљиве јесење

2.50

Шљиве сушене

9.-

Лубенице

1 ком.

7.-

Диње

5.50

Мушмуле

1 кгр.

Ораси без љуске

25^50

Ораси са љуском

9.—

Кестен

Смокве свеже

7.—

суве

11.—

Лимун

1 ком.

1.25

Банане

1.50

Неранџе

2.-

Колонијална и друга роба

Шећер у коцкама

1 кгр.

15.-

* у кристалу

13.-

» у праху

15.-

Кафа сирова

66.--

„ пржена

92.—

Шећер жути

24.—

Со млевена

3.37

Бибер крупан

40.-

Бибер ситан

50.-

Паприка млевена

32.50

Гершла

11.-

Фида

7.—

Макарони

14. -

Криз

4.50

Бадем са љуском

22.50

Бадем без љуске

52.-

Лешник са љуском

18.-

Лешник без љуске

47.-

Ванила у шипкама

700.-

Ванила у праху

800.-

Пиринач

9.50

Урма

36.50

Мак

22.-

Чај

175.—

Цигура

19.—

Цимет у шипкама

80.-

Цимет ситан

85.-

Грожђе суво

16.—

Какао

50.66.— Чоколада

Зејтин за јело

1 лит.

26.—

Сирће винско

6.50

Есенција

50,-

Мед

1 кгр.

19.-

Восак

60.—

Пекмез од шљива

10.-

Свеће воштане

70.—

1 * стеаринске

35.-

* парафинске

18.-

Сапун за умивање

1 ком.

10.50

Сапун за рубље

1 кгр.

10.-

Сумпор у шипкама

8.—

Сумпор у праху

8.—

Сода камена за рубље

3.—

Сода масна за сапун

10.-

Плави камен

8.-

Маст за обућу

1 ком.

5.50

Шпиритус рафиниран

1 лит.

60.-

Шпиритус за гориво

10.-

Петролеј

7.—

Бензин

6.90

Квасац

1 кгр.

36.—

Лорбер

15.-

Маслине

20.—

Риба сува

37.-

Сардина

1 кут.

8.50