Opštinske novine

Стр. 522

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

налази на трећем : спрату, те старији грађани тешко до шега долазе. Затим је г. Демајо пледирао за ослобођење оних грађана од плаћања такса за воду, поред чијих су имања прошле водоводне цеви, а имања се налазе под резервацијом. ГТретседник г. Војин Ђуричић замолио је г.г. већнике, да када имају овакве случајеве, да то не износе као изненађења, већ да њему те случајеве саопште, да би се могли благовремено уредити. Већник г. Крсман Виторовић изнео је, како су раније кондуктери на трамвајима имали проценат од иродатих карата. Он предлаже, да се проценат поново уведе, што би дало потстрека томе особљу за боље вршење дужности. Претседник г. Ђуричић одговорио је, да ће ово питање узети у проучавање.

Г. Јован Петровић покренуо је питање изједначења законских прописа о експропријацији приватних имања на целом подручју Општине београдске, на тај начин, што би се прописи који важе у Земуну саобразили важећим прописима у Београду. Претседник г. Ђуричић одговорио је, да се изједначење принципа намеће. Ако би се питање експропријације расмотрило као целина, онда би се нашли пред таквим цифрама, пред којима би се и веће општине од Београда морале да забрину. Г. Претседник сматра, да се не могу два разна критеријума примењивати у Београду и Земуну. Г. Претседник се захвалио г. Петровићу што му је на ово врло важно питање скренуо пажњу. Пошто се нико више није јавио ва реч, седница је закључена у 18,15 часова.

Градски већници: Миливоје Јевремовић, с. р. Никоља Ђорђевић, с. р.

Оверавају:

Претседник Градске општине Војин Ђуричић, с. р.

Службене објаве и огласи

Набавка трамвајских кола Дирекција трамваја и осветљења расписује прву ^оф^ерталну лицитацију за набавку 15 комада моторних четвороосовних трамвајских кола на дан 15 јануара 1940 годиие у 11 часова пре подне у згради Дирекције. Сваки понуђач има да положи кауцију Депозитној Благајни Градског Поглаварства најдаље до 10 часова на дан лицитације и то: наши држављани 5%, страни 10 °/'о од понуђене суме у готову, хартијама од вредности по дневном курсу или у гарантном писму које веће Банке регистрованом у Министарству финансија. Општи и технички услови могу се добити у Рачуноводству Дирекције од 7—14 часова сваког радног дана, по цени од 30,— динара. Из канцеларије Дирекције трамваја и осветљења ДБр. 50897/39. Исправка регулационе линије у Николићевој улици у Земуну На основу § 8 Грађевинског закона и чл. 30 Правилника о изради регулационих планова, мишљења Техничког одбора од 29 септембра 1939 и акта Мин. грађевина од 23 октобра 1939 бр. 45614 излаже ое усвојени пројекат за измену регулације Николићеве улице и околине јавном увиду, за време од 15 новембра до 15 децембра 1939, сваког радног дана за уредовних сати у канцеларији Градског архитектонског отсека у Земуну, Прерадовићева ул. бр. 7, соба број 2.

Евентуалне прикедбе или приговори на овај план, ?аогу се поднети Градском одељку у Земуну најдаље до 30 децембра 1939 г. (ст. (2), § 8 Грађевинског закона). О томе се обавешћују интересенти и грађанство путем огласних табли и Општинских новина. Градско поГлаварство Београд — Одељак у Земуну, З.О.Бр. 12837/2984 1р. 39. 30 октобра 1939. Прва офертална лицитација за израду резервоара у Крајинској улици На основу одлуке Поглаварства града • Београда ТДБр. 52794 од 17 новембра 1939 год,. Техничка дирекција одржаће на дан 22 јануара 1940 год. у 11 часова у канцеларији Управе водовода (Југовића ул. бр. 1/1) прву оферталну лицитацију за израду резервоара у Крајинској улици. Кауција у износу од Дии. 600.000.— за Југословенске држављане, а за странце у динара 1,200.000.— полаже се на дан лицитације најдаље до 10 час. код Главне благајне Градског Поглаварства (Узун Миркова ул. бр. 1). Сва потребна обавештења могу се добити, а услови за ову лицитацију набавити по 50,— дин. у канцеларији Управе водовода сваког радног дана од 8 до 14 часова. Из канцеларије Техничке дирекције Градског ПоГлаварства Београда ТДБр. 52794/39. 1-3