Opštinske novine

Стр. 400

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Чл. 11 Мангтулације са сточним пасошима Манипулација са сточним пасошима врши се у пасошком одељењу у кругу кланичног трга и у том погледу важе аналогно одредбе ст. 1, 2 и 3 чл. 5 овог Правилника. Чл. 12 Завршне одредбе У погледу наплате градских и осталих такса у вези са прометом 1 на коњском тргу заже аналогне одредбе ст. 1 и 2 чл. 6 овог Правилника. Е.Ц1 — Слободан трг за говеда и ситну стоку Чл. 13 Уређење сљободноГ трга за говеда и ситну стоку Слободан трг за говеда и ситну стоку мора бити такође снабдевен канализацијом ! , водоводом и железничким колосеком са рампом за утовар :и истовар стоке. До изградње посебног слободног трга за говеда и ситну стоку може се одлуком' Претседника Општине кланични трг претворити у одређене дане у слободан трг. Непродата стока са овог трга може се несметано вратити. Чл. 14 Тржни ред У погледу тржног реда на слободном тргу за говеда и ситну стоку важе аналогно одГрадски већници: Илија Јевремовић, с. р. Буд. Швабић, с. р.

Министарство унутрашњих послова одељење ва самоуправу IV Бр. 3108 На основу § 91 у вези § 130 Закона о градским општинама и у сагласности са Министром финансија датој у акту VII Бр. 6463 од 31 јула 1940 год. Одобравам: Правилник о уређењу, организацији и пословању градских сточних тргова у Београду

редбе ст. 1, 2, 3, 4, 5 и 7 чл. 2 овог Правилника. " Чл. 15 Ветеринарска и полиииска служба на слободном тргу за говеда и ситну стоку Ради здравственог прегледа стоке која се догони иа овај трг мора бити на сваком! улазу одређен по један ветеринар са по једним жандармом или полициским: стражаром. , Чл. 16 Дужност ветеринара и полициских органа У погледу дужности ветеринара и полициских органа на улазима у слободни т'рг за говеда и ситну стоку важе аналогно одредбе ст. 1—8 чл. 8 овог Правилника. Чл. 17 Завршне одредбе У погледу наплате градских и осталих такса у вези са прометом! на слободном тргу за говеда и ситну стоку важе аналогно одредбе ст. 1 и 2 чл. 6 овог Правилника. Чл. 18 Овај Правилник ступа на снагу кад га одобри надзорна власт и буде обнародован у Службеним новинама и тада престају важити сви досадашњи прописи о уређењу и пословању градских сточних тргова. * Градско веће на седници својој од 5 јула 1940 год. под II Бр. 5426 у свему је усвојило Правилник о уређењу, организацији и пословању градских сточних тргова. Претседник Градске општине, /. Б. Томић, с. р.

прописан на IX редовноЈ! седници Градског већа Општине града Београда одржано} 5 јула 1940 год. II Бр. 5426. 9 августа 1940 год. Београд. (МП) Претседник Министарског савета Заступник Министра унутр. послова, Драгиша Цветковић, с. р.

Оверавају:

Деловођа Градског већа Директор, Б. Л. Павловић, с. р.