Opštinske novine

Стр. 428

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

кишког насипа на козде је .бановински пут I реда Београд—Обреновац према стварној потреби, уз помоћ мешовите режијске комисије. Да се овој режијској комисији стави на расположење сума од 69.000.— динара за исплату радне снаге, материјала и транспорта. Да у режијску комисију уђу: г.г. Васа Марковић, градски већник, П. Алексић, заменик, Никетић Драгомир и Марковић Бранимир, референти техничке дирекције. Да члан режијске комисије г. Никетић Драгомир, може у својству режисера да изузима потребан новац на привремене признанице које је дужан правдати у законском року уредним новчаним документима сходно одлуци ФБр. 82590/39 тач. 5. Да издатак у суми од 69.000.— динара падне на терет партије 1 позиције 2 буџета расхода Фонда откупнине личног рада за бановинске путеве у 1940/41 годину. 48 На предлог Претседника 11 Бр. 7385 Градско веће је Одлучило: Да се на основу резултата I оферталне лицитације одржане на дан 7 септембра 1940 године у Инжињерском отсеку Техничке дирекције за модерно калдрмисање коловоза ситном коцком на општинском путу 1 реда Врачар—Душановац т.ј. у улици Престолонаследника Петра на делу од Беличке до Војводе Глигора улице, уступи у рад најповољнијем понуђачу г. Поанакову Сергију, предузимачу из Новог Сада за суму од 278.408,44 динара т.ј. за 19,57% ниже од предрачунске суме, с тим да овај посао изведе у свему према плановима и условима Техничке дирекције. Да надзорни инжењер на овом послу буде г. и-нж. Крсмановић Барипоје, референт Техничке дирекције. Да издатак за извршење овог посла у износу од Динара 278.408,44 падне на терет већ ангажованог кредита на одлуци VI Бр. 41175/40 на партију 1 позиције 3 буџета расхода Фонда откупнине личног рада за општинске путеве у 1940 години. 49 На предлог Претседника II Бр. 6771 Градско веће је Одлучило: Да се г. Ради Петровићу, инспектору Банске управе у Нишу уступи — прода зграда (материјал од зграде) која се налази на његовом земљиш^у у улици Златиборској бр. 75

(у којој сада станује М. Милић) и то за суму у динара 12.000!—, с тим да зграду о свом трошку има порушити. Пуномоћник Општине да поступи по овој одлуци и наплаћени новац да преда Главној благајни као ванредни приход. Отуђење ове кућице — 1 материјала Огсек добара да констатује у инвентару непокретне имовине. Миодрагу Милићу, закупцу поменуте зграде закуп да се угаси под даном када Петровић исплати горњу суму.

50 , )Пг г "■■■ <■■■ V. •• •• :•< • На предлог Претседника II Бр. 6767 Градско веће је Одлучило: Да се г. Тихомир Прокић, бивши сопственик имања у улици Краља Александра бр. 45 које је имање постало власништво општине путем експропријације на дан 7 маја 1940 године — регулише као закупац стана кога је заузимао и то под следећим условима: 1) Закуп почиње тећи од 7 маја 1940 године и траје до рушења зграде, односно исељења закупца. 2) На име кирије закупац да плаћа месечно Динада 1.000,3) Водоводне таксе да падну на терет Општине. 4) Ако закупац Прокић не пристане да плати кирију у месечном износу по 1.000.динара, Правни отсек да тражи наплату преко надлежног суда. 51 На предлог Претседника II Бр. 6768 Градско веће је Одлучило: Да се г. Илији Т. Јовановићу, трговцу грађевинског материјала, поред већ постојећег закупа, изда у закуп још 300 м. кв. општинског земљишта у улици Франше Депереа бр. 12 под следећим условима: 1) Закуп почиње тећи од дана заузећа и траје на неодређено време. 2. На иМе кирије закупац да плаћа по 25 динара од 1 м. кв. годишње с тим, да закулнину плаћа месечно унапред, а најдаље до петог дана у месецу. 3. На овом земљишту закупац не сме подизати никакве објекте, већ земљиште може користити за стовариште грађевинског материјала, ако му надлежне власти за то даду дозволу.