Opštinske novine

Стр. 436

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

и подигнута зграда има да служи за дом националних радника. 8) На случај да Југословенски раднички савез — Југорас ликвидира, у том случају закуп се гаси и подигнута зграда —- дом на закупном земљишту прелази у власништво Општине града Београда и Општина са истим може располагати па свом нахођењу с тим да на себе преузме само дугове на зграду. 9) Југословенски раднички савез — Југорас може задужити зграду и земљиште само по сагласности и одобрењу Градског већа. 10) јПлан зграде који закупац има да подигне на овом земљишту поред одобрења Грађевинског одбора има се поднети на сагласност и Градском поглаварству. 11) За време трајања закупа закупац је » обавезан да подигнуту грађевину одржава у добром стању и по истеку закупа исту да преда Општини у исправном стању. 12) Уговорна такса пада на терет закупца. 78 На предлог Претседника II Бр. 7543 Градско веће је Одлучило: Да се одлука Градског већа II Бр. 5917 од 24 јула 1940 године, према којој се је имао уступити, у закуп киоск на ПрестолонаследникоЕом тргу пред зградом бр. 22 г. Милораду Јовановићу, трговцу — стави ван снаге. 79 На предлог Претседника II Бр. 7544 Градско веће је Одлучило: Да се одлука Градског већа II Бр. 5921 од 24 јула 1940 године, по којој је киоск на углу Краља Петра ул. имао да се изда под закуп Милану Марјану — стави у свему ван снаге.

80 На предлог Претседника II Бр. 7480 Градско веће је Одлучило: I Да се продужи закуп зграде г. Николе и Саве Т. Неранџића, која се налази на углу Карађорђеве и Црнопорске улице и то про-

сторије на првом спрату које заузима Комесаријат паробродарске полиције. 1) Закуп се продужава за две године рачунајући од 1 новембра 1940 до 1 иовембра 1942 године. 2) Обострани отказ закупа да буде на два месеца пре истека горњега рока. 3) На име кирије Општина града БеО-града да плаћа месечно 8.000.— динара с тим, да закупнину плаћа унапред. 4) Закупац је обавезан да у року од месец дана оправи купатило, чесме, клозете и целу водоводну инсталацију. Остали услови закупа да се предвиде уговором, као и за период закупа до 1 новембра 1940 године.

II Да се продужи закуп зграде г. Алексе Стевановића, која се налази у улици Д-р Миодрага Мишића бр. 3, у којој је смештена жандармериска станица. 1) Закуп се продужава за две године рачунајући од 1 новембра 1940 до 1 новембра 1942 године. 2) Узајамни отказ закупа је на два месеца пре истека горњега рока. 3) На име кирије Општина да плаћа месечно 1.900.— динара с тим, да кирију плаћа мееечно унапред. 4) Закупац је обавезан да у року од месец дана исели из дворишта из засебне мале кућице једну приватну породицу или да двориште прегради и за ову породицу направи излаз на другу улицу. Остали услови закупа да се предвиде уговором, као и за период закупа до 1 новембра 1940 године.

III Да се продужи закуп зграде г. Данила Бркића, која се налази у ул. Цара Душана бр. 208 у Земуну, у којој је смештена III Станица државне полициске страже. 1) Закуп се гтродужава за годину дана и то рачунајући од 1 новембра 1940 до 1 новембра 1941 године. 2) Обострани отказ закупа је на два месеца пре истека горњега рока. 3) На име кирије Општина да плаћа месечно динара 2.000.— с тим, да кирију плаћа месечно унапред 4) Остали услови закупа да се предвиде уговором као и за период закупа који траје до 1 новембра 1940 године. За сва три напред наведена закупа исплата кирије да падне на терет Специјалног општинског грађевинског фонда при Државиој хипотекарној банци.