Ošišani jež

Поштовани пријатељи,

сви причају да ће се у Пљевљима ове године одржати 13-и фестивал хумора и сатире "Вуко Безаревић". Ако је тако, мислим да грешите што прву годину, кад су јежевци и Пљевљаци приредили вече посвећено овом нашем угледном ствараоцу, прескачете, што не рачунате 1987-у. По мојој математици, ове године би требало да се одржи четрнаести сусрет. С поштовањем,

Душко М. Петровић

Карикатура:

Дарко ДРЉЕВИЋ

зајеБОБАНција

- Кренули смо у Европу. Возају нас тамо вамо. -Држава нам је као кула од карата. Зато оволико коцкара око ње. - Сваког госта три дана доста. А КФОР се одомаћиб. - Ми смо најјача карате нација на свијету. Сваки дан нам је црн. - Постали смо конзервативни. Прешли смо на конзерве. - Све је у знаку нудизма. Фирме нуде на продају, а радници голи до коже. - Правећи каријеру свима се увлачио у дупе. Потом је од посраника догурао до посланика. - На сјеверном полу откривена масовна гробница пингвина. Ови Срби су стварно прећерали. - Милошевић је “јачи" од Виктора Игоа. Створио је више јадника. - Ми 6и корјење, а они 6и да нас искорјене. - Захваљујући КФОРУ, Срби су несметано отишли са својих

огњишта. - Најновији црногорски хит: "Поји Мило волове на реци". - Ови се баш коцкају са државом. У игру су убацили и петог попа Мираша Дедејића. - Моника је страшно љута. Блер очекује четврто дијете. - Црна Гора и Јапан су још у рату. Пих, шта је њихов Куросава за нашег куратог Саву. - Како да побољшамо наталитет кад нас стално туцају у здрав мозак. - Да 6и нам забијали голове морали су прво да нас подјеле. - Сваку ноћ опали по један метак, а није члан Савеза Бораца. - Ми смо небески народ. Још један доказ да смо пали са Марса.

Бобан ШАУЛИЋ

РОМАН У ПРАХУ

.. . -<r .- - . v ;■ у* л- ■;■•• МИЈО МИРАНОВИЋ

: - , .;•>'ч/јГ:-' 1 ' ■■ ’ ' ■ Прво је изгубио морал, затим је пронашао себе! Диктатура је кад мораш да ћутиш. Tnpaniija кад мораш да говорнш. Политнчар којп је прав као свијећа најбржс сагорпјева. ■ ■ ■ Кад је циљ.у магли, лутање је једини пут. Ако овако паставимо, цио народ ће постати народни нспријатсљ. И.мали смо бурну исторнју, а тек ћсмо јс имати. Од чбвјека је јачи само нсчовјек. - с • Кримннал - јсдина грана која цвјета у свим годишњим добима.

Црно нам се пише. Ради бољег информисања. Власт доказује да је за тржиште. Опет нам продаје муда за бубреге. Побиједиће разум. Ако не буде избора. Народ - насумице, они - на суме. Збиља се шали! Многи Црногорци га слиједе. Јер, никуда не мрда.

Вељко РАЈКОВИЋ

21