Ošišani jež

УД С

ЈЈзгледа да је Србима лакше да промене власт него назив државе. Ето, дошла је најзад и демократија, а земља се зове исто као кад су владали тоталитарци и кад је то била нека друга земља. Већински народ у свакој земљи зове се према својој држави; Бугарин је Бугарин, Француз је Француз и тд, што значи да смо ми Југословени. То и не би било тако страшно да је то она стара Југославија, а овако испада да су само (и даље) Срби и Црногорци - Југословени. Да ли то неко остави у аманет па се ни један председник тога не може отрести, још се увек не зна. (Као на пример; Чувајте ми Југославију и сличне глупости.) Можда је у свему томе сметња Црна Гора, јер да нема ње у саставу СР Југославије, остала би само Србија која се не би могла звати СР Југославија да јебе оца! А како би се звала то би се одлучило на референдуму или конкурсу. Но, пре тога је пожељно дати и ваљане предлоге. Beh су се у јавности чули неки предлози, као на пример:

Савез Србије и Црне Горе или скраћено Српбија и Црна Гора што и није тако лоше јер се на том прпнципу зове и чувена афричка држава Трннидад и Тобаго, а шта су онп гори од нас! (Учествују и на Олимппјадама.) Међутим, ту се јавља мали проблем. Наиме, Црна Гора се овде појављује са две речи, а она је мања од Србије. Дакле, тај предлог отпада, а комбиновати речи из ова два назива република стварно није духовнто. Могли бпсмо да узмемо на пример и државу Сао Томе и Принципе па да се зовемо Ћао Слобе и партије, али, јебеш га, где ћеш тако да ти се зове земља! Руси су онолики Совјетски Савез свелп на много мању Руску федерацију и шта им фалп! Сад су Руси. Шта би фалило и нама да се зовемо Српска федерација (и ту педерација са Црном Гором нема шанси). А по угледу на моћну УСА, могли бисмо нашу драгу земљу да назовемо УДС: Уједнњене државе српске, па би ту могле да уђу; Црна Гора (ако хоће), Ужичка република, Крушевачка, Јужнопрушка, Колубарска, Великоморавска, Влашка, Дунавска и тд. Нормално, не бисмо имали педесетак, али десетак, сигурно. Јесте, изгледа то на папиру лако, али је врашки тешко у стварности. Најлакше је да се зовемо Југославпја, а веома је тешко и компликовано да се зовемо СРБИЈА!

Миодраг Лазаревић

МОЈ Милане!

*На путу у боље сутра у маказе упадају овце. *С обзиром на оволике педере, нови светски поредак he пре личити на возић. *Ми видимо најдаље. Само не могу пушке толико да добаце. *Код нас су правила игре слична шаховским. Важи принцип: такнуто смакнуто. *Хранимо се месом сопствене производње. Грицкамо заноктице. *Понекад нам застане дах. Остало време дахћемо. *Бедне пензије олакшавају посао поштарима. Потребно је смо да их убаце у шешир. *Јебали су нас силом, сад he с Милом! *У ком смеру иде хајка зависи од опреде- i љења паса. *Било је зло и наопако. Сад је само наопако.

Милан Ј. Михајловић

18