Otadžbina

38

ГИМНАСТИКА

МЕЂ 3 ЗВВЕЗДЕ

Међ' звезде бих је ди1''о Да имам крила два, Потавниле би звезде Од сјаја њезина. Међ' виле бих је одв'о Да знадем дворе им, Све би се скриле виле Пред лицем незиним.

Људма је кас'ти не ^у Па да је гледе сви Укаљали би чисту Погледи њихови. Запитају л' ме кадгод Где ти је драга, где ? ПодиКу срцу руку, А срце — ћутаће. ЈК.

ГН1НПТНН Козерија јЗ ^ДАДДНА ^ОРЂЕВИТА на вечерњој забави београдског дрцштва за гимнап,тику и ббрење (која је била 30 Новембра 1882 у народном иозоришту)

Када је управа београдског друштва за гимнастику" п борење одлуима да прпреди у народном позоришту једмо село с концертом у корист своје, претеранпм борсњем малаксале касе, п када је ваљало саставити програм, који би не само накнадио напшм младом друштву мпого утрошене животне снаге, него који би учпнио да публика дошавши на наше село, не зажали што нам је учннила ту л >убав и част, онда смо сви били уб<ђени да ће наши драги уметницп народног нозоришта, да ће сва певачка друштва и њихови комг:о .-!Итори и диригентп с друге воље помоћи нагсем младом друштву у његовој борби за опстанзк, да ће својим суделовањем састаЕити главни украс нашег села, и у том уздању нисмо се превфплп. Али Ссхтављајући тај програм, вал.ало је на сваки начин да нгше друштво, као прирсћивач, као до-