Pastir

794

ШТАМПАРИ1А НИКОЛЕ СТЕФАНОВИБД У БЕОГРАДУ.

едног Бога, а сад Тевреш нас маме себи, а Турци себн и гедни и други веле: „наша ге вера напепша од свигу, накепша °Д сви1у вера.“ За то смо дошли вама да нам ношљете Геднога учевнога човека, кош би надговорио мусломане и 1евре1е, пк ћемо тако примити вашу веру.“ Цар им пошље Кна са братом МетодиГем; кош се ано 1е био стариГи од Кна, онет Ге — вели житиге — служио млађега као слуга признаваГући га за ученилег од себе. Проповедници дођу у Хереон грчку варош, ко1а лежи на брегу црног мора, близу садашњег Севаетопоља. Овде стане Кан да изучава Гевретко наречиге, кошм тамо говоре и покрсти гедног 1еврешиа, кош ле у жиги1у назван Самар1анин. (Наставиће се.)

Н А 3 II А II) Е.

Прпложили су фонду свештеничком: Јосиф Нетровић намесник параћински 2 дуката. Матега Крупежевић парох селевачкп 1 дук. Никола Крупежевић нар. кршљански 1 дук. Г Л А С II И К. Јован РадоГевић учитељ неготински рукоположен Ге 21. Но вембра ове године за ђакона и одређен 1з да служи у цркви неготинскоћ Н Е К Г 0 Л 0 Г. Михаило Поповић свешт. ужички после дужег боловања н реставио се у вечност 1. овог мес. т. г.

Умољавамо наше поштоване читаоце, а и све оне, кош желе наш лнст „Пастир" од нове годпне држати, да нам што скорше пошљу претплату, како би знали колико ћемо екземплара штамнати, и како не би било поеле забуне у адмистрациш. Уредн.