Podgorac

--

10. март 2000.

СТодевраа, [у

ПОДЛИСТАК ПРЕДШКОЛСКЕ И ШКОЛСКЕ ОМЛАДИНЕ ПОДГОРИНЕ

ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА И НАГРАДЕ ЗА 1999 ГОДИНУ со ПВДРАУКО НАДАЊА ВНАЈ ЕТ ЧОМАМНА БА БААО ОЦИ

Већ трећу годину Народна библиотека Осечина организује избор најактивнијих чланова библиотеке у две === старосне _ групе: === млађи узраст === (основци од УМ === разреда ) и стар- —_ ији узраст (уче–==== ници од У-М разреда). Прошле године уведена је и једна новина – избор најакти– внијих одраслих чланова ·библи– отеке (без ранги– рања) и прогла– шење 10 најчи–

танијих књига У КЊИГА ЈЕ НАЈБОЉИ ДРУГ: претходној години. И аграђени читаоци са библиотекаром Јеленом Павловић,

(снимио .Ј. Марковић)

На скромној свечаности, одр жаној 9. фебруара 2000. године, уз присуство великог броја ученика, просветних радника, родитеља и чланова библиотеке, уручене су награде годишњим и месечним победницима, про– читана имена најактивнијих одраслих чланова и 10 нај-

Нобогодишњи ЛУАСЛЕЈА ОВИМ

=

Задњи дан првог полу– годишта 1999/2000, ученици ОШ. “Браћа Недић" Осечина — издвојено одељење у Комирићу, прославили су радно и свечано. Поред осталих активности, пред– виђених за тај дан, ученици нижих разреда организовали су маскенбал. Жири у сас– таву: Живорад Ђурић, Биљана Митровић и Стојан Брадоњић имао је тежак задатак да се определи за најбоље урађене — маске. Ипак, проглашени су победници: прво место — Предраг Муцић, друго Дејан Мишић и треће Мирјана Богдановић. Сви су добили скромне али лепе награде.

Приредби је присуство– вао велики број људи.

Весна КРСТИЋ

читанијих књига. Док је напољу пљуштала свечаност су улепшали

киша,

чланови ритмичке секције Народне библиотеке песмом “Киша пада напољу“ и пригодном кореографијом са кишобранима.

Најактивнији млађи члан библиотеке у 1999. години је Милица Вујичић, ученица ШИ разреда (прочитала највише

књига у фебруару, марту, сеп– тембру и новембру). Најактивнији старији члан је Дражен Ми-– овановић, ученик ||| разреда који је рочитао — највише њига у јануару, ап– илу и септембру.

Поред Милице ујичић најактивнији лађи чланови су: ања Томић (јануар, вгуст), Јелена Але– (април, окто– ар), Марина Чворић мај, јул), Томислав (јун) и КаПавловић децембар). – Најактивнији старији чланови, поред Дражена, су: Катарина Станишић (фебруар, март), Горан Мили– чић(јун, новембар), Милан Нин– ковић (август, октобар), Ненад Николић (мај), Иван Петровић (јул) и Милан Петровић (децем– бар).

Месечним победницима ур– учене су бесплатне чланске

карте библиотеке за 2000. год– ину и бесплатна биоскопска улазница за филм по избору, а годишњим победницима и по једна лепа књига.

Најактивнији одрасли чла– нови су: Драгутин Јанковић, Милоје Петровић, Зорица Макевић, Љубо Арсенијевић, Милојко Матић, Томислав Ђор– ђевић, Живомир Андрић, Марија Аћимовић, Јелена Павловић и Маринко Павловић.

Најчитаније књиге у 1999. години су: "Ако дочекам сутра", "Господар игре. и "Огољено лице. од Сидни Шелдона, "Додир" и “Луди јахачи" од Наде Маринковић, "Време власти" од До-брице Ћосића, "Мирис кише на Балкану, "Цват липе на Балкану и "Смирај дана на Балкану“ од Г. Кујић, “Благо цара Радована" од Ј. Дучића.

Олга ИВАНОВИЋ

Паопишани из Осечине и Пецке и ове зитег на Дивчибараота

Деца предшкопског и старијег _ узраста – Дечјег вртића "Пана" из Осечне и Пецке ове зите итопи су рекреативни боравак на Дивчибарата. Дводесе двоје тапишана са својит васпиточицата _бипи су сатештени у хотепу "ТЛољен“. У хотепу су бипа и даца из једног вртићо из Краљево, тако да су «лопана нова пријатељство, розтењене и научене нове игре и пасте

7 дана деца су проводи на врпо интарасантан

забован начин Пре подне обично на снагу, на санкању и кпизању, а поподне у шетњи, играта са снегот и

гладању цртаних филтова. Вечерње активности су

бипа прови изазов за децу. Рекрестор је остишљовао програт који је био обогаћен

У: Незаборабно Н

врпао _ интересантнит играта, углавнот _тактичарског типа (напр. "'тузички тобоган“, "игре без граница“,

ПРВИ ПУТ ПА ЗИПЛОВА ЊУ

"квиз питања“) Васпитаочи из Краљева су нат једно вече извапи позоришну представу "Попта из бајке“. ФОрганизован је и тоскенбол деце и аспиточа где сто од жирија _ проглошени за најоригиномније и нојтоштовитије таске. Свако вече се завршавопо "игрот без престанка“ уз дечју, денс и забавну тузику. Организатор овог зитовања бипо је Туристичка агенцијо Национал“ из Ваљева која је по повратку свакот _ детету додепипа диплоту као успотену на

пепе тренутке проведене на

планини и то први пут без родитеља.

Зорица ВАСИЋ