Podgorac

18.06.2006гг.

«сТофтвраш, РРЕ55" 12

НА ВАСКРШЊЕМ ЗАВИЧАЈНОМ СУСРЕТУ У ОСЕЧИНИ ПРОМОВИСАНИ

Овогодишњем, другом по реду, Васкршњем завичајном зусрету председника Општине и Подгораца који живе на · трани присуствовало је педесетак некадашњих мештана. „ еишто мање него што су домаћини очекивали, али, ипак, дупло више него лане.

Вишечасовно дружење на пригодном коктелу протекло је у срдачном разговору, упознавању, размењивању идеја и искустава, али и договорима око видова будуће сарадње од свестраног интереса. Међу гостима био је један некадашњи председник СО (Живорад Радосављевић), затим судија Врховног суда Србије (Милена Саватић), судија Окружног суда у пензији (Љубиша Пантић), бивши и садашњи новинари РТС (Велимир Саватић и Михаило Јевтић), финансијски директор новосадске млекаре (Макевија Томић), републички санитарни и противпожарни инспектори (Синиша Ђурић и Живко Даниловић), шеф окружне саобраћајне полиције (Јелена Мирковић), први човек лозничког туризма и угоститељства (Зоран Матић) и многи други земљаци.

Председник Милан Симић упознао је присутне са актуелним стањем у Општини и плановима локалне самоуправе за наредни период и позвао све људе добре воље да у складу са својим могућностима и интересима дају допринос развоју свог родног краја.

Магистри Ђорђе Станојевић и Бранко Матић и дипл. инж. Милан Петровић самостални стручни сардник за послове информационих система у Општинској управи Осечина промовисали су интересантну верзију логоа Осечине, као и нови врхунски дизајниран, модерно уређен и квалитетно опремљен сајт Осечине, који свим Подгорцима у свету омогућава да у сваком тренутку кад то пожеле путем интернета "скокну" до завичаја, подсете се на некадашња времена и информишу се о актуелним збивањима у родном крају. Овом приликом представљена је и нова разгледница Осечине, прва после неколико деценија.