Pokret

покрет 259

Код Југославије, одбрана. је играла врло добро и пожртвовано. Особито заслужују хвалу Марковићи Ивковић. Мартић, Махек и Стакић, били су такође добри. Немеш на толу није био сигуран, обадва гола иду на његов рачун. И у осталим ситуацијама био је несигуран.

Навала је била врло неагилна. Џетковић је само чекао на готове лопте. Петровић се још није снашао као вођа навале. Ђорђевић на полудесном био је доста добар али физички слаб, а мали растом за ипру главом, коју је каприци„озно хтео да спроводи. Крила Југославије била су доста слаба, особито Ђурић.

На крају имамо то доста ретко задовољство, да ис -такнемо још једанпут необично фер и елегантну игру, И -нада све одличну дисциплину на којој Југославији _ треба, "честитати.

Други дан: Ф. Т. Ц—6Б. 6. К. 1:8 (0:2)

На Ђурђев дан састали су се на игралишту Југославије пештански гости и наш фаворит Б. Сб. К. Интересовање за овај сусрет било је огромно, јер, после игре гостију од недеље, велики део публике очекивао је победу или бар неодтучан резултат са Б. С. Е, Додуше било је скептика, који су, знајући да долази опробани интернационалац Ајзенхофер, очекивали екразантну победу Мађара, те су шрогнове варирале у огромним цифрама.

Најзад у 4.30 ч. судија Г. Вељковић прекинуо је нервозу. Игра је почела.

Гости излазе са тимом у коме није Патаки, а у коме је Ајзенхофер на полутци. Центархалф и полудесно изменили су места. Б. С. К. излази овако: Тушко, — Поповић, Живковић, — Ремец, Елбоген, Дамјановић, — Васиљевић, Симић, Којић, Сабо, Живковић ЛЕТЕ

Одмах у почетку на темпу игре осећа се да је много скешћа него дан раније. Одмах у другом минуту Елбоген из врло згодне ситуације туче у аут.

Затим се игра латано преноси на средину и ка голу Б. 0. К., али навали гостију апсолутно недостаје моћ пупања на гол. Неколико пута десно крило гостију туче на тол оштре лопте, али оне остају на пречки или Тушко пожртвовано брани. Гости имају више технике, али Б. С. К. несравњено више пожртвованости. Око 20. минута Живковић Ј. носи лопту и силно туче, али се лопта, одбија и Сабо даје први гол за Б. 0. К.

011.

Домаћи воде. Одушевљење урнебесно. ВА (0. КА све више наваљује и најзад Васиљевић буде непрописно срушен. Судија досуди „1 м. и Симић, на мало необичан начин, пуца. Сабо стиже слабу лопту и даје други гол.

0:2.

Публика је у делиријуму. Дуго времена не може да, се „стиша. Настаје објашњење између судије и гостију и они "најзад признају гол.

Још неколико наизменичних навала и крај игре. При крају полувремена темшо игре био је нешто лакши.

У другом полувремену темпо је још живљи и борбе-нији, али сем ситнијих фаула, ипра остаје и даље фер и елетантна. Око двадесетог минута, на одличан центаршут Спмића, Сабо силно продире, избија голману лопту, и из окрела, даје гол.

0:3.

Гости удвостручавају темпо и после неколико минута, Ајвенхофер продре између Ремеца и Поповића и поставља крајњи резултат.

158

Игра се продужава још оштрија, Ф. Т. Ц. константно "наваљује и до конца игре је апсолутно шремоћан; тим више јер Б. С. К. подлеже умору због брзе игре, али одбрана, ВБ 6. К., а нарочито Ремец и Тушко, све чисте. Лево крило, Кохут, неколико сигурних лопти, непокривен, пуда преко гола. Још неколико навала и два корнера без резултата И крај.

5

Ф. Т. Ц. је играо, ако не знатно боље, а оно знатно оштрије и Срже него дан раније. "Голман је био исто _добар каои дан раније, Сековски пар био је надасве одличан. Такач, нарочито, био је сигуран као ретко који до сад виђени играч; одличан (старт, бравурозна ипра, главом, ослобођавајући штутеви, одлично додавање, то све тај играч има у својој игри. Хунгер је био такође добар. Халфлинија била је врло добра; особито нам се свидео десни халф (у другом полувремену леви). Игра главом је једна од ретко виђених. Главни кривац пораза, била је навала. Иш· тернационалац Ајвенхофер није нам показао ништа осим —

недисциплинованости. Кохут је био добар као и дан раније. Адсолутна немоћ пуцања и превише комбинирања донели су пораз иначе одличним играчима Ф. Т. Ц.-а. Осим тога, одсуство пожртвованости представљало је знатан минус за госте.

Б. (0. К. је имао срећан дан. Недостатак технике покрили су пред противником управо погибељном пожртвованошћу. Одбрана заслужује ловоров венац. Тушко, Поповић, Ремец нарочито; Елбоген, Дамјановић, Живковић, били су дали свој максимум, и награда није изостала. Захвална публика их је непрестано награђивала аплаузом.

Навала је активно радила. Васиљевић је био врло агилан и продоран али је сувише често у офзајду. Симић исто тако. Којић је био онај стари, идеални вођа навале. Сабо је био силно продоран; док се још ушгра у тиму биће неиздржљив. Жоивковић П. био је одлично покривен од Такача, те никако није могао ништа дати.

Б. 0. К. дао је масимум себе, и победа је заслужена.

Судија Г. Вељковић доста слаб, као и обично. Корнера 6:4 за Б. С. К. Публике врло леп број. РАНЕ

ОСТАЛЕ ФУТБАЛОКЕ УТАКМИЦЕ

Б. 6. К Вардар -0:3 (пар форфе)

Како одређени судија за ову утакмицу није дошао, то је узео да суди други судија, али Б. С. К. није пристао и изгубио је пар форфе. 0 томе ће још решавати Б. Л. Подсавез.

; Јадран - Шумадија 3:1

Овом победом Јадран улази у ].а разред. Сама игра, врло занимљива. Шумадија цело време држи игру отвореном и чак бива и премоћна али, невероватан „пех омета успех. Код Јадрана врло добар Кумануди а задовољили су Ђокић п Гајић.

Ж Б. 6. К. (подмладак) - Вардар (подмладак) 2:8 Карађорђе - Олимтија 2:38. Графичар - Раденички 8:1.

ХАЗЕНА Југославија - Витез 11:0 (6:0).

"Врло занимљива и оштра али „фер“ борба. Земункиње су дале игру много бољу него против Е. 6. К.-а; особито је било добро лево крило, али неодлучност ју пуцању и слаби шутеви на тол нису дозволили да сепостигне никакав успех. У тиму Југославије врло добри сви. Т-ца Јовановићева на голу била је доста добра. Г-ца Лела Ристић као (бек била је одлична. Њој је сигурно место у репрезентацији Београда. Од халфова добра Г-ца Хаџић П.

У навали добре све, особито Г-ца Цуровић на десном крилу. Њени шутеви још немају прецизности, али су врло опасни.

Судија. је био Г. Стањек.

Како сазнајемо, најзад су састављена два тима, А и Б, од играчица Б. С. Кап Југославије, за. тренирање. (0) самом тиму говорићемо доцније кад их видимо на делу.

~

Још једне пешачке трке одложене су због разливене Саве: крос контра за пехар Браће Зарића.

Као да постоји само тркалиште Кола Јахача, и као да се крос контри мора трчати по друму!

Халшк - Грађански 3:0.

Куп - финална утакмица за пехар Загребачког Подсавеза свршила се екразантном победом Хелшка. Хашк је био без Винека, Грађански без Першке и Рупеца; голове за Хашк дали Зинаја и Плацеријано.

Са турнеје Остмарка

Остмарк је гостовао у току прошле недеље у Новом Саду и Суботици. Тамо је победио Јуду Макаби са 8:1, Војводину са 10:2, у Суботици Ж. А. К. са 9:1, а против Бачке изгубио са 4:2.

Против Бачке Хофбауер није играо.

ПОЧЕТАК ОЛИМПИЈАДЕ

Американци имају највилие пагледа на трвенство _ рагбија

У Недељу 4. овог месеца почела су у Паризу такмичења, за У Олимпијаду. Такмичења су отпочела са рагби мачевима и наши суседи Румуни подлегли су тиму Фран-