Policija

__00

спремати предају дужности и томе слично. Ова три дана нисам. имао кад ни да помислим на баба Соку. Али већ четвртога дана потражио сам је и нашао.

Трепи стечај

Као што смо и очекивали, наши су стечаји изазвали живо интересовање код свију жандарма, чем је најбољи доказ, три пут веће од првог, учашће њихово у нашем другоме стечају. С наше стране, ми се тој појави можемо само радовати, јер смо уверени да живље. интересовање за стечаје није ништа друго, до. живље интересовање за саму службу, за саме дужности жандарма.

Охрабрени тим, мислимо да овај трећи стечај мало проширимо, и то на два начина. Прво, што ћемо оставити широко поље за одговор сваког жандарма, који је у својој служби дуже био, а друго што ће се број награда увећати. Према том наш ће трећи стечај овако гласити: Мека се напише у што лепшем облићу, ш што верније, један лични доживљај из саме службе, за Који дотични мисли, да је најбољи од свију његових ДОжЖСИВљаја, а Који -би могао показати и какву храброст, пожртвовање, правилно вршење или добро разумевање дужности дотичноћ. У случају да је то веома Кратак доживљај, молу се и два написати.

Ми нарочито полажемо на то, да се на овај стечај што више жандарма јави са одговорима. Полажемо зато, што ће се тим открити много и много случајева, много догађаја, много јунаштва, учињених од појединих жандарма за које шири круг полицајаца још не зна. Да не спомињемо колико је то важно за сваког појединца, колико ће ту доћи воље и за будући рад и вршење службених дужности,

Приликом оцењивања самих одговора обратиће се пажња и на лепо изражавање, на лепо, течно и лако причање догађаја и на важност самога догађаја.

__ Рок је до ! марта ове године. Награде су ове: | Двадесет динара у новцу.

|| Десет динара у новцу

[|] Бесплатан лист за целу 1911 тодину.

још ће се, по могућству, донети уз саме одговоре и фотозрафије њихових писаца — жандарма.