Policija

[20 —

Извештај Оцењивачког Суда

Уредништву „Полиције“

Одазивајући се позиву Уредништва да прегледамо одговоре, које је Уредништво примило на !! стечај, прегледали смо 56 одговора и нашли да је најбољи одговор Чедомира Гочманца, жандармеријског поднаредника ћупријског жандармеријског одреда, и да он заслужује обећану награду. Сви остали одговори, мора се рећи, добри су, али се међу њима нарочито издвајају одговори: каплара |У чете Стевана Радосављевића, поднаредника Светозара Жуњића, наредника Војислава Костића, каплара Гаје Станковића, наредника Видака Мирковића, поднаредника Петронија Обрадовића, и поднаредника Бранка Лепосавића.

Овом приликом мило нам је констатовати да је Уредништво ударило једним врло добрим путем, расписајући овакве стечаје, који, као што се види из оволиког броја одговора, подстичу наше жандарме на размишљање о предметима, који се тичу њихове службе.

8-11-911 год., Ва аД Ст. Белић члан Управе града Београда __ Душан Николић члан Управе града Београда капетан ! класе Чед. А. Поповић командир !! чете жандарм. батаљона

Белешке

Висока посета — 7 фебруара о. г. Његово Краљевско Височанство Престолонаследник А-

лександар обишао је станове и

касарне жандарма.

Тачно у 3 часа по подне дошао је у касарну на Вел. Пијаци, где је штаб команде и станови 1. и 2. чете жандарма и коњичког вода.

На улазу у круг касарне дочекао га је, према војним правилима, командант жандармерије са својим штабом. После рапорта од стране команданта, Њ. К, В. Престолонаследник руковао се с командантом и официрима његовог штаба и одмах затим почео је Калеа станове |. и 2. чете.