Policija

= 222 Пи

=— За ревносну службу похваљен је наредбом команданта полицијске жандармерије жандарм коњаник крагујевачког одреда Радојица Стевановић, што је приликом трагања за_ извршеном покрађом новца Стојану Илићу, пекару из Крагујевца, показао нарочиту приљежност-и успех.

=— Службени лист бугарске поли-

ције донео је у своме последњем броју преводе двају чланака из. нашеега листа: 0 УМА полицијских

паса.

- = Шести конгрес белгијских полицијских чиновника биће ове године_ у Гану 25 и 26 јуна. Ганска општина одредила је 1060 франака за дочек гостију. На конгресу ће се расправљати и питање о положају белгијских полицајаца ; 0. пензионом ава и о општинској полицији.

__ — У Диселдорфу (Немачка) по"стоји курс за полицијске комесаре. У овој години ће ти курсеви бити један у мају, јуну и јулу, а другн у октобру, новембру и децембру.

— У Доблу код Граца догодило се пре кратког времена једно убиство. Како се веровало да 6. пас пронашао убиство, грађанство је само скупило новац за једног полицијског пса и одлучило да га поклони најбољем детективу.

"ске полиције.

— 27 априла ове године биће наградно гађање из карабина лондонПрва је награда ску-= поцени бокал, који је дао краљ, а поред ње има идругих од Херпога од Вестминстера, председника општине, лордовске куће и т. д. Овакво “адметање дешава се често ипо осталим полипијама у Енглеској.

= Криминални комесар берлинске полиције Курт Вајс предлаже да се у Немачкој ради стручнијег образовања полицијских чиновника у криминалној струци оснује једна Гјоли= цијска Академија, по угледу на швајцарски „Институт Научне. Полиције“

У Лозани.

— У Диселдорфу ће 7,8 и9 маја ове године бити интернационално надметање полицијских паса.

= Циришка полиција преживљује једну непријатност, због тога што су: неки полицајци били умешани у једну

-прљаву аферу, они су држали збор,

да се од протеста новинарских резолуцијом ограде од таквих поступака против својих колега.

— Иван Тах бивши уредник угледног маџарског полицијск. листа „Јавна безбедност“, а доцније један од најактивнијих сарадника истог листа преминуо је пре неки дан у Пешти.

Најјевтинији је канцеларијски

>

материјал у трг овини

Игњата

аничића

Београд, Чика Љубина 16.