Policija

100

Чим су отворене и промешане карте би углављено да се игра 2 динара виза, па ком обојци, ком опанци.

Први је делио онај Меко и интересантна ствар, мој пријатељ имао је ајни у херцу. Ишла су сва тројица. Мој пријатељ 60љира четири динара, што платише и она двојица. Но, то није било доста Неком него распали да Кошта. Мом пријатељу продаде две карте за 8 динара. Пријатељ изгустира мн виде да је купио шуба херца и тако направио шридесеш један, те плати и нових осам динара. С коштањем је Меко наставио и коштао једну карту наивну жршву шеснаест динара. Мој пријатељ одмах плати и плаћајући толико ме очепи ногом да умало нисам јаукнуо. Хтео је ваљда да ми каже: „пази како ће ова будала црћи“ — И жртва плати коштање од шеснаест динара и показа једног кеца и пуба Кару. Неко окрете две карте и показа пуда пика и десешку Каро.

___Кад су овако сва тројица показали по две карте, онда ће мој пријатељ рећи, као први, пару. Жртва одмах, пренемажући се, затражи тридесет два динара рекавши да треба играти пуном паром, Неко плати, а плати и мој пријатељ и затражи још тридесет два. Жртва плати и тих 32 динара, па и не чекајући шта ће урадити онај неко, врати 64 динара. Погледах у мога пријатеља, видех да је пребледео као крпа, руке му задрхташе, хтеде "нешто рећи, али му је грло било сасвим суво, те уместо гласа, он се само закашља. Завуче руку у џеп од капута п отуда извуче једну стотинарку. Плати тражених 64 динара и .запита:

— Шта сиг

— Море, будало једна, шта саме рећи ће Машвна Жршва. Кунст, Кечеви и повуче новац. Па

Срачунах на брзо колико је мој пријатељ уложио у овај први шнур и видех да је то било 158 динара. Пред њим је остало око 59 динара. Шанух му да даље не игра, али ме он не хтеде послушати.

Игра је настављена. Неко је двапут помогао мом И да повуче неке мале шнурове, а тако исто и посредник. Али св то ништа није помогло. После 20 минута мој, је пријатељ те шворц, те мораде престати са играњем.

Упутисмо се Балкану на кафу, и уз пут, што је трајало 15 минута, и за све време седења код Балкана, мој Је пријатељ неколико пута узвикнуо:

—" Оца му, шта то биг Оца му, шта то био