Policija

Управа града Београда покушала је дау границама своје могућности побољша стање својих практиканата. Она је израдила један правилник за постављање практиканата, по ком ће практиканте бирати и Управнику за постављање предлагати комисија од три члана, која је у исто време и дисциплинско тело за извиђање њихових кривица. Практиканти се деле на три класе, са 1000, 1100 и 1200 дин. год. плате. Наравно да ће се број практиканата морати смањити, али ће из оранИ практиканти бити и. стални и боље награђени.

То је почетак Управиног рада | за осигурање својих практиканата. –

Тај правилник гласи:

Правилник за постављање, унапређивање и кажњавање практиканата Управе града Београда.

у интересу службе и на основу 5. 17. У "стројства Управе града Београда, чл. 32. и 158. закона о уређењу округа и срезова и извешћа Господина Министра Унутрашњих Дела од 16. " маја тек. године Б.Бр. 3442. прописујем следећи правилник за _ постављање, унапређивање и кажњавање практиканата при Управи

града Београда. = ПЕЛЕ Практиканте за Управу града Београда поставља Управник - на предлог комисије, која се састоји из два члана и једног писара Управе Београда, а које одређује Управник вароши почетком сваке године. Председник комисије је старији члан. Ил. 2.

За свако упражњено практикантско место комисија бира · од пријављених кандидата по двојицу и предлаже их Управнику, · од којих овај једнога поставља.

7 9 При избору комисија ће се руководити једино школским сведоџбама, службеним препорукама и показаном подобношћу за рад. Ради тога је потребно да кандидати у молбама означе ' све што су учили и шта су до тада радили и да приложе о том потребне документе. Комисија може кандидате подврћи једном

кратком испиту из правилног писања и познавања канцеларијске службе и администрације.