Policija

__18

Једини број који се повећао, да је узрок опадању казнимих

то је број просјака и то услед

тога што је закон најстрожије

примењен. | Извештај се завршава тиме,

дела резултат повећања цена алкохолу, и подизању морала

у народу.

Бести

— У јулу месецу ове године одржана је у Хамбургу конференција полицијских инспектора из 11 немач= ких округа, на којој су расправљана "питања из области административне полиције.

— У Бремену је усвојена нова организација голиције у томе, што је поред управника полиције предложен један виши чиновник као његов заступник, под чијом се одговорношћу

_имају да свршавају сви дневни послови. Такав чиновник под именом „директора“ полиције постоји и у Букурешту.

— Сви полицијски чиновници, који су участвовали на паради приликом крунисања енглеског краља, добили су за успомену медаљу.

— Руски цар помиловао је пре неколико дана бив. управника московске полиције, који је био осуђен гбог многих почињених злоупотреба. За време револуције у Русији, тај је по-

лицајац нарочито припремио атентат бомбом противу себе, како би се што више прославио. И заиста се прославио, јер је у 42-0] години добио за ђенерала.

— У Кобленцу (Немачка) тек је ове. године укинут као несавремен закон од 1856 године, по коме је било забрањено пушење на улици свима лицима млађим од 16 година.

— Лондонска полиција наградила је великим новчаним наградама од 1500, 1000 и 500 франака многе своје органе, који су се одликовали у борбин против руских анархиста у познатој афери.

= У Петрограду је пре неколико дана ухваћена још једна група разбијача каса, грчке народности.

— Франкфуртска полиција је ушла

у траг једној анархистичкој дружини

за разбијање разних радњи. Неки су њени чланови ухваћени баш на једном анархистичком збору.

Најјевтинији је канцеларијски материјал у трговини

|| лица

аничића

Београд, Чика Љубина 16.