Policija

613 —

Наши пожарници су све ислужени војници, врло дисциплиновани, неуморни, неустрашиви, пуни пожртвовања и врло поштени људи. Награђени су доста рђаво за „своју опасну службу. Поред мале плате, Београдска Општина, која издржава пожарну чету, даје им у згради бесплатан стан, одело и обућу, а они се старају за своју храну и рубље. Као што се и на нашим сликама види, пожарници се у згради нарочито вежбају за свој позив.

Ако. хоћемо да говоримо. о одличној спреми наше пожарне чете, о дисциплини, реду и примерној чистоти у њеној касарни, ако хоћемо да се сетимо великих _ услуга које је она учинила београдском грађанству, – морамо с хвалом спо- менути њеног дугогодишњег командира Г. Милоша МилосављевиЋа, чију слику доносимо.

Г. Милосављевић је и по оцу и по матери потомак врло угледних. _војводских породица. Родио се-у 1859 год. у · ужичком округу. у 1880 год. ступио је у пожарну _ чету, а командује њом од 5 јуна 1891 год. Са уређењем пожарничке службе на страни упознат је веома добро, јер је нешто о свом а нешто · о општинском трошку

Е Милош Милосављевић

био на нарочитим кур= Дугогодишњи командир пожарне чете

севима у Бечу, Пешти, -

Загребу, Берлину и другим страним местима. За рад своје чете он

је увек добијао похвалу од целокупне јавности и од надлежних. Г. Милош је одликован у више махова и то: споменицом

на рат 1876-7, 1877-8 и 1885-6, спомоменицом гардиском, два пут

медаљом за војничке врлине, сребрном медаљом за храброст и

Таковским Крстом УМ реда и сребрном медаљом за пожарне за-

слуге, коју му је дао 2 пожарнимји савез у Ђуру.