Policija

= 685

Стручне полицијске школе такође су се умножиле, ма да

у често чисто месног карактера. Поред тога умножавају се и акве школе, које би имале опште стручан карактер за полицајце из целога царства. још је вредно напоменути и телесно развијање, гимнастику, као и све живље изучавање страних језика.

Али све то изостаје иза сјајних успеха, које је полицијско псето учинило. 1 октобра 1901 је у Шелму уведен у полицијску службу први пас „Цезар“: данас, после 9 година, има их до 2000 њих. Бремен, Берлин и Штутгарт имају по тридесет и више паса.

__још је вредно напоменути и „резервну полицију“ вароши

Граудена и Ханминдена за случајеве метежа или штрајкова. _

Напослетку могли бисмо да забележимо, за многе немачке полицајце важну новост, да су у Мајнцу увели палицу од гуме, "место сабље. Веле да је то веома, веома важно, јер је, како се то вели, палица заједно с пиштаљком, ноћном лампом и справом ва везивање, само. симбол из основе промењене полиције.

У данашњем броју доносимо две поучне и интересантне слике из њихове полиције.

Прва представља групу њихових најотменијих представника из највиших чиновничких класа с члановима владалачке куће на јавном часу надметања полицијских паса, да би се видело које редове њиховога друштва занима то питање, а друга представља једну полицијску идилу, где се о изгубљеној деци у полицији од стране њихових полицајаца чине родитељска старања да деца не осете да нису поред своје мајке и родбине.

о

СЕ

54 године у спужби београдске полиције

један редак јубилеј

Да испунимо пријатну дужност: да одамо заслужену пажњу и поштовање старцу који је цео свој век провео у служби јавне безбедности у Београду, чика Љуби Поповићу, првом детективу мл најстаријем службенику београдске полиције. Он већ пуне тридесет и четири године савесно и с великим пожртвовањем врши своју тешку и опасну службу, правдајући потпуно оно поверење које су у њега имали његови учитељи Јаков Туцаковић, Риста Бадемлић и Таса Миленковић.

Чика Љуби је сад 57 година и он и данас у служби има оне особине, којима се увек одликовао.

Полиција У 44