Policija

= 168 —

По правилнику који је специјално израђен за манипула-. цију рада у Уреднићтву и начин уређивања листа, предвиђено је да се потернице према својој садржини детаљишу и групишу у 10 категорија, које ће се стално означавати у место наслова симболистички, предвиђеним великим словима из Азбуке.

| Три су од ових категорија за лица која се траже; три друге

· е за идентификације које треба извршити; четири за ствари и а __ стоку које се траже и две последње за карактеристичне злочине.

4 Свака: потерница имаће предвиђене податке исписане у напред предвиђеној форми и свој редни број, и које је катего-

рије ради бржег проналаска у маси објављених потерница.

_ Одредбе прописане за све то скоро су истоветне са' та“ квим одредбама у потерничким полицијским листовима других | културних земаља. и У Једна велика новина, која се овим О уводи у _. нашу администрацију је то, што ће се објављивањем потерница Г у листу сматрати да је престала потреба расписивања путем __ телеграма свима полицијским властима од стране иследне вла-

у "сти као што је то 'до сада чињено. То право остаће, и даље

·" само за врло хитне случајеве и крупна кривич. дела и то само

у границама суседних округа или оним властима, куда се мисли да се кривац скрива или креће.

Да би се, пак, благовремено доставио уредништву случај, ради доношења потернице, могу се употребити сва хитна средства, и телеграм и телефон. ; у 5

„Полицијски Гласник“ неће од сада бити приступачан читању приватним лицима, због садржине своје и задатка повер__љиве природе. Он ће се по званичној дужности слати свима полицијским властима у целом Краљевству, свима среским судовима, жандармеријским одредима и постајама; казненим 52___ водима и вашим представницима на страни.

На лист се могу претплатити само пол лицијски чиновници. 1: .

~