Policija

91!

Да је чувар био стално у покрету, дужан је у одређене засоне навијати контролне сатове.

Члан 15.

Без знања контролора и одређеног заменика чувар не сме ни под којим условом напустити круг за време док траје стражарење.

Из свога круга може изаћи само на случај када је потребно да притрзи у помоћ суседном чувару или полицијском органу, при хватању криваца или каквој другој, великој нужди п опасности.

Члан 16.

На случај, да чувар наиђе на крадљивца, или лице које | ишти осигурану имаовину, дужан је ухватити га и предати полицијском органу. Ако није у стању да то сам учини, позваће у помоћ суседног. чувара или полицијског стражара.

Кад примети пожар или опасност од поплаве, дужан је · одмах известити дежурног органа у Управи Института, најближег полицијског органа, пожарну чету и сопственика.

О свима догађајима за време стражарења, чувар подноси Управнику Института усмен или писмени рапорт свако јутро по свршеној служби. "

Члан 17.

па воде старање само над имовином претплатвика Ивс А Имовина лица, која се нису осигурала код Института, не подлежи њиховом надзору.

Члан 18.

За ВР службе чувари не смеју примати никакве наредбе од осигураника у погледу неких нових услова за чување, без одобрења дежурног контролора.

Исто тако не смеју од њега тражити никакве нарочите ваграде, нити понуђене примити.

Члан 19.

Жалбе на чуваре и контролоре претплатвици подносе Управи Института, .

Члан 20.

Више малих кругова припадају под надзор једног контролора. г |

Он је'љужан целе ноћи контролисати чуваре и сталним илажењем ових да се уверава о прежаном вршењу службе.