Policija

1 а

=

Кентролисање мора бити изненално тако, да чувар никада незна када ће и где контролор наићи.

Члан 21.

Детаљнија упутства за вршење контролорске и чуварске службе, правила о понашању њиховом у служби и постунак при појединим случајевима, прописаће Управник Института ОЕеЛОМ уредбом.

Ш. Спрема контролора и чувара,

Члан 22.

Контролори и чувари кад су на дужности морају носити нарочиту униформу, чија ће се форма особено пронисати од Управника Института.

Даље, имају пиштаљку и револвер, какав носе жандарми. Пиштаљка служи за довавање у помоћ. Она се може употребити само У случају стварне потреб бе. Оружје се сме употребити само у» случајевима законом допутштеним.

Најзад, контролори и чувари добијају при ступању у службу нарочите књижице, које им служе за легитимисање код власти и претплатника. Те ће књижице бити оверене полицијском влашћу и снабдевене фотографијом службеника вз кога гласе.

"Њих издаје управа Института. ЈЕ ступању из службе оне се враћају.

М. Таксе за чување.

Члан 23.

За свако чување осигураних објеката Институт наплаћује у своју корист одређену таксу. Одређивање такса по појединим врстама чувања, врши Управа Института нарочитим ценовником.

М. Осигурање претплатника.

Члан 24.

За прву годину дана Институт гарантује осигураницима · потпуну заштиту имовине од крађа, поништаја, пожара и поплаве, својом савесном и преданом службом.

.

После годину дана претплатнику, који остане и даље осл-

гураник, гарантује се оштета од крађа н поништаја путем осигурања код осигуравајућег друштва у виду полице 05 2.000—10.000 динара.

Ту полицу осигурања плаћа сам Институт.