Policija

= 1041 —

село помагати сваки ваш рад на пољу нашег уједињења, верујући да ћете једнио Ви моћи. знати. хтети ин умети да и у дело приведете оно, што сте као свој циљ у напред помевутом чланку истакли.

Молимо Вас да верујете, да Вас искрено поштују: — чивовници среза Царево-селског.

8. Децембра, 1920. год. Начелник срески: Цареве-селу Драг. Ћосић Писари:

Ђорђе А. Петровић Драгољуб С. Брановачки Радовир М. Станисављевић“

(„Поводом полицијских указа“).

Редовно пратим „Полицију“ и, као полицијски чиновник, читам је са насладом.

један од најлепших чланака, који се мени допао, и који сам неколико пута прочитао, јесте онај, штампан у бр. ди 20 под насловом „Поводом полицијских указа“.

Мислим, да су ово пажњом прочитали сви полицијски, исправни чиновници, а за то нека је на првом месту хвала тваженим уредницима и старим полицијским ветеранима г. г. А. Ђ. Алимпићу и Васи Лазаревићу.

И заиста, ако би, приликом размештаја полицијских чиновника, ма који од г. г. Министра Унутрашњих Дела, затражио и мишљење ових старих полицајских ветерана, вероватно је, да они многобројни укази не би излазили и низали се као кз рукава.

Несумњиво је, да лична и. имовна безбедност почива на спремним, савесним и испривним полицијским чиновницима, | којих је, на жалост, данас врло мало, па ипак ни један Господно Министар није настао да уреди ово питање и да обезбеди опстанак ових мученика.

Ни један од Господе Министара, ни пре, ни после окулације, није хтео зрело да промисли, од какве су користи исиравни полицијски чиновници, већ је, сваки везан политичким обзирима, у ову уводио људе са улице.

Запостављени су они, који су век провели у полицији, а довођени су људи који појма нису имали, к немају о полицијској служби.

„Пележеја“ 5