Policija

| а8

друге државе. — Мишљење да има места унети у конвенцију дефиницију налази се у одговорима Француске, Грчке и Нортугалије. 3. Треба ли да Конвенција садржи прописе о екстрадицији криваца на случај тежих дела означених у конвенцији (и који би елементи били, по којима би се опредељивала тежа делајг — Наш одговор је био: не. — Не треба, јер томе није места у овој Конвенцији; иначе, једна држава би уговором била обавезна за екстрадицију по мање важном деликту, док за неки дедикт много већег значаја не би била дужна да изда кривца на евентуалност, да нема специјалног уговора в екстрадицији. — Негативан. одговор дала је и већина држава. — Француска је одговорила, да би екстрадиција требала да се предвиди у Коввенција о порвографији, али, ради ублажења под овим условима: да при томе не буде провизорног притвора, н да се траже и сами акти о окривљењу, те да се види, може ли се по тим датима у Француској водити истрага, а не само, као обично при екстрадицији, да се тражи решење о притвору али експозе о делу. — Немачка је одговорила, да треба предвидети екстрадицију за тежа дела, која се карактеришу кав професија и ресидива. — Италија као и Португалија дале су одговоре сличне нашем, али су дале мотив: дело треба да буде суђено у земљи, где је учињено. (Међутим изгубило се из вида, да се екстрадиција најчешће и реализује, да би се судило у земљи где је дело учињено).

4, Да ли по закону земље, одакле се одтовор даје, могу да буду прогнати странци. који се одају трговини неморалним стварима, или који изврше неко дело предвиђено у Пројекту — Наш одговор је био: могу. — Тако је и код већине држава.

5. Да ли искуство стечено у земљи, одакле се одговор даје, о ономе што се односи на трговање неморалним вубликацијама или другим порнографским стварима, упућује на потребу да се установи, као што је у Пројекту Конвенције назначено, да ће кривци моћи одговарати пред судовима земље, где дело није учињено у целости нити у деловима, ила је довољно, да се државе ангажују да кажњавају сомо дела учињена на сопственим територијама» — Наш одговор је дат у томе смислу, да је довољно оно, што је по овом питању већ предвиђено пројектом. — Подразумева се, да се има поштовати