Policija

БИ -

издају уверење о стању здравља каквог лица, Или кад више грађана издају једном лицу уверење о владању, плаћа се самб Једна такса. Треба још знати, да се ова такса не наплаћује за уверења и сведоџбе, за које су у шарифиа предвиђене на» рочите друге таксе (чл. 35 новог таксеног правилника).

Св. Бр. 2430/1820.

Овај одговор важи и за суд онштине птамњаничке, Св. Бр. 1500, као и за општину бурдимску (срез сврљишки).

Ш,

Суду општине присојничке:

Према чл. 50 закона о устројству војске и морнарице, од 6. септембра 1923. год, од службе у сталном кадру осљобођавају се:

а) Стално неспособна;

6) Привремено неспособни, ако до наврзшене 25 године старости не постану способни, и

в) једини хранноци неспособних задругара (породина), који живе од земљорадничког имања или од личног рада, а планају годишње непосредни порез 20 динара и мање, нергчунајући лични порез У неспоссбне задругаре (чланове порб_дице) рачуна се женскиње у опште, а од мушких они испод 17 и преко 60 година старости, или ако их комисија огласи за стално неспособне.

Св. Бр. 2386/1923. г.

М.

Стевану И. Деспотшовићу, полиц. писару среза беранског:

Према чл. 41. измена и допуна у правилнику Мин, Фин. о раду одсека рачуноводства минастарстана, специјалних _ рачуноводстава и благајница, од 24 1Х-1923, г. (Сл. Нов. Бр. " 215), прописи уредбе ДБр. 96200/1920, који говоре о накнади дневнице и трошкова за службена путовања, не важе за оне службенике који по специјалним законима и прописима имају као накнаду за ове трошкова одређени путни паушал (награда сасеком месечно или годишње), „као на за полицијске чиновнике, за које остаје у важности решење Министарског Савета ЈБо. 10253, од 21. маја 1920 г.“.

По овом решењу полицијским чиновницима припадају ове дневнице кад путују службеним послом по округу односио срезу: