Policija

— 640 —

љено, дужни су, најдаље у року од три дана, по ступању дотичних радника код њих, о томе писмено извести и надлежну инспекцију рада, која ће о томе одмах известити управну власт , од стране које је дотичним радницима била издата дозвола за становање.

О

Послодавци су дужни закључити са ангажованим страним "радницима писмене уговоре, којима су обавезни овим обезбедити најмање исте услове рада као и домаћим рздницима исте струке и способности. У уговору мора бити тачно прецизирано, у колико дотичним радницима припада право на путне трошкове, при њиховом доласку и одласку, као и њихов износ Ови уговори морају најдаље у року од 15 дана по ступању дотичних радника на рад, бити потврђени код надлежне управне односно полицијске власти, од којих су један примерак. дужни предати радницима са којима су уговоре закључили.

ЧЛ 12.

Органи Министарства Социјалне Политике и Министарства Унутрашњих Дела дужни су, при спровођењу овога правилника, узајамно се потпомагати и старати се, да се дозволе за становање страних радника издају у смислу одредаба овога Правилника и прописа о вршењу контроле над странцима Министарства Унутрашњих Дела.

Чл 13.

Послодавци, који би се огрешили о прописе овог Правилника, подлеже поред санкција предвиђених у чл. 6. овог Правилника још и казни у смислу чл. 123, става 10. Закона. о Заштити Радника.

Чл. 14,

Овај Правилник ступа на снагу од дана његовог обнародовања у „Службеним Новинама“.

9. јула 1924. године Београд. Министар Социгалне Политике Ник, Узуновић с. р.