Policija

БЛ 7

и уређења управе у жупанијама и котарима — под надзором: шефа одељења за унутрашње послове као законитог заменика покрајинског намесника док се питање о даљем спровођењу ликвидације послова покрајинске управе за Хрватску и Славонију новим одлукама Министарског Савета не реши.

Одлука о извршењу чл. 25. закона о општој управи донеће се у своје време:

Све досадашње. одлуке Министарског Савета о ликвидацији послова покрајинске управе за Хрватску и Славонију у колико су противне овој одлуци Министарског Савета, стављају се ван снаге, али само за; време док се питање о даљем спровођењу ликвидације коначно не реши“.

Полазећи од тога, да Министарски Савет није имаосовлашћење нити у чл. 134. Устава, нити ма у ком другом законском пропису, да обуставља већ до тога времена извр| шену ликвидацију послова појединих ресора и да укида попостојеће органе државне управе по закону о општој управи“ који су већ преузели одређене им послове по закону, мени. је част предложити Министарском Савету, да се напред поменуто решење Министарског Савета стави ван снаге, а надлежни органи наставе рад одмах у свима пословима који су: до тога решења на њих били пренети од покрајинске управе.

СБр. 2887 12. новембра 1924. год. Министар Унутрашњих Дела, у Београду Божа Ж. Максимовић, с. р..

Министарски Савет у својој седници од 13. новембрг: 1924. године усвојио је- у свему прадњи предлог Министра Унутрашњих Дела.

Председник Министарског Савета, Ник. П. Пашић, с. р. (Следују потписи осталих Министара)..

НАЉБЕ ДАБ А Министра Правде од 10. новембра 1924, г.

На основу овлашђења из чл. 8. Уредбе Министарског“ Савета од 18. децембра 1923, г. Бр. 72024, одређујем:;