Policija

_ 315 _

само што би био компромитован и удаљен из службе као „лопов, него би ме и жена напустила као неверника и брако-ломника, јер би она свакако чула моју одбрану, а из ње би све видела шта се дешавало, и онда, вар бих могао живети2

— Да, пријатељу, заиста незгодна ствар, али признаћете да сте ви већ учинили један злочин, а то је што сте своју жену варали, а овај случај нека вам буде казна па да у будљуће не тражите ништа више и боље него што имате. Сад идите — слободни сте.

— Хвала вам, господине, никада ништа туђе нећу ди"рати, а вас молим само једно: немојте овим проклетим нови"нарским репортерима давати никакве изјаве да не би моја жена ма шта сазнала.

— Добро, нећу никоме ништа рећи, па ни вашој жени.

И видите: одржао сам реч,

Јов. Л. тон 1924. год. адвокат.

Додатак 21. и 23. бр. „Полиције“.

РЕШЕЊЕ МИНИСТАРСКОГ САВЕТА

_Стављање ван снаге решења Министарског Савета од 23. августа 1924, год. О поновном васпостављању Одељењз Покрајинске Управе за Хрватску и Славонију.

На предлог Министра Унутрашњих Дела Пов. СХ.Бр. 126,, Министарски Савет у својој седници од 23. августа 1924, г., донео је у смислу чл. 134. Устава закључак; „Одељење Покрајинске Управе за Хрватску и Славонију и то: за унуташње послове, просвету и вере, пољопривреду и социјалну политику вршиће и даље послове своје првашње надлежности, а кр. жупанијске и котарске области надлежност коју им је одредио закон од 5. фебруара 1886. године, о устројству жупанија