Policija

= 411 —

ПОЗДРАВНИ ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ОВОГОДИШЊЕГ ПОЛИЦИЈСКОГ КОНГРЕСА У ЊУ-ЈОРКУ

Управник Њу-Јоршке полиције г. Енрајт, и Председник Међународног Полицијског Конгреса који је одржан у мају месецу ове године у Њујорку, поздравио је чланове конгреса овим говором:

„Међународни Конгрес Полиције састао се први путу овој вароши у 1922 г. Садашњи трећи састанак има за циљ да проучи реферате асистената према програму, утврђеном на претходном састанку.

У исто време узеће се у претрес питање састављања најбољег плана за искоришћавање државних органа у погледу предуређења и смањења злочина и хапшења и казнења 8лочинаца и то у целом свету. Е

На први међународни конгрес дошли су представници свих најглавнијих вароши Америке и Канаде и неколико делегата од страних престоница.

На другом међународном конгресу били су присутни осим представника најглавнијих вароши Сједињених Држава још и представници из 20 држава из иностранства.

За садашњи трећи конгрес имамо скоро дупли број делегата и то представника. свих без изузетка већих вароши Сједињених Држава и Канаде и представника више од 40 страних Држава.

Овај конгрес значи састанак свих цивилизованих народа, састанак представника свих већих вароши и престоница Северне и Јужне Америке, Европе, Азије, Африке, Аустралије и Острва.

Успешан одзив садашњега конгреса показује, да у целом свету, код свих надлежних лица, које стоје на челу полиције свих Држава, постоји жива жеља за чување закона, за сузбијање злочина. « 4

Ово питање не даје се тако лако решити и врло ће тешко бити увести у живот пројекте, које ћемо донети на овом конгресу, За решење овог проблема од светског значаја биће потребан напорни рад свих присутних, као и свих оних који симпатишу овом нашем раду по свима гранама државних установа. 5

„Полиција“ 2