Policija

— 480 —

жена свака могућност и учињена свака олакшица.

При своме повратку у Европу искористио је прилику, да се упозна и са радом и организацијом у свима детаљима — полицијама у Лондону и Паризу тих највећих варошких полиција на свету поред Њу-јоршке полиције, :

И ту своју жељу могао је он испунити захваљујући љубавности г. Управника града Лондона, који га је лично проводио и објашњавао манипулацију рала у свакоме оделењу читава два дана, поред тога што су његови шефови оделења показивали сваку предусретљивост, за сва друга објашњења. Исто. тако у Паризу наишао је на безграничну љубавност, специјално г. Директора Судске По-

лиције Д-р Лакамбра са којима је провео заједно на конгресу у Њу-јорку читаве 3 недеље дана, као са делегатом француске полиције.

Посетио је и међународну полицијску изложбу у Карлсруе која је по своме аранжману и изнетом материјалу пружала врло корисног материјала и нових идеја полицајцима за практично уређење и вршење свакодневне службе у појединим гранама рада.

(О свему томе г. Лазаревић, ће нарочитим чланцима у „По-. лицији“ изнети своја опажања, а ако му време допушта поред службенога рада, издаће у скоро засебну књигу, како ди

|: «

ј

ари

целокупан овај материјал био д

~

у целини предат читаоцима ради читања. Но

Р

>

5 4 -