Policija

== 453 —

Префект о овоме одмах извештава централни биро иденчичност у Министарству Унутрашњих Дела.

Чл. 8. Карте идентичности вреде 3 године, рачунајући већ започету календарску годину као целу годину.

Свака карта, којој је рок претекао престаје да важи.

Чл. 9. За изгубљену карту може се издати дупликат у "форми која се предвиђа чл. 1. ст. 2. и 3. с примедбом да је то дупликат, о томе се извести централни биро идентичности у Министарству Унутрашњих Дела.

Чл. 10. Сваки странац, који би радирао, додавао или "фалсификовао карту идентичности, или који би употребио тућу карту у циљу обављања каквог државно-администрастивног посла, биће прогнат са француске територије, поред «свих казни које му због овог дела следују.

Чл, 11. Не морају имати карту идентичности дипломатски "представници и конзули страних земаља са својим породицама, који су акредитовани код Француске Републике, •

Чл. 12. Непоштовање овога декрета кажњава се по чл 411. 8 15. кривичног законика поред изгнанства од стране Министарства Унутрашњих Дела по чл. 7. закона од 3. децембра 1849. год.

Чл. 13. Укидају се сви прописи који противурече овоме декрету.

Чл. 14 Министар Унутрашњих Дела да изврши овај декрет, који има да важи и за Алзас-Лорен и Алжир.

ПОЛИЦИЈСКА ИЗЛОЖБА У КАРАСРУЕ

У току јуна месеца одржана је врло успела међународна полицијска изложба у Немачкој вароши Карасруе.

То је била једна колико стручна толико и техничка изложба, свега онога што би полицијска надлештва могла дати "широкој јавности на углед да би се упознали са основним принципима, на којима се заснива рад и успех рада полч-лијске акције у разним земљама.