Policija

— 418 —

одржи и учврсти братство полицијско у целоме свету у смислу узајамне оданости и поверења и заједничке колаборације они су одлучили да свакоме члану конференције, као представнику полиције његове земље, пошаљу по једно специјално дрво из њихове баште, како би га дотични пресадио у своју башту и послужило му стално као најбоља успомена и залога пријатељства и постигнутог по_братимства. Сви чланови конгреса били су ентузијазмирани овом љубазном пажњом Њу-Јоршких колега.

Бугарска полиција се органи“ зира. — Као што смо у листу и раније саопштили, у Бугарској је пре краткога времена новим законом реорганизована Полицијска Дирекција — Ди рекција општествене безопасности — чија се компетенција рада простире на целу земљу.

Ради бољег извођења те намераване организације они су призвали и једног страногстручњака из Аустрије. Има већ скоро "9 месеци од када се тамо налази на раду један дворски саветник из Бечке полиције, коме је поверен тај задатак.

До сада је он успео да приведе у дело полицијске школе

за униформисане органе идруге за тајне органе — детективе.

Исто тако увео је у примену употребу полицијских паса, на чијем неговању и дресирању раде специјални органи,

Сада се он стара да уведе техничку службу, као што је дактилоскопија и друго за утврђивање идентичности код криваца, као и да уреди стално издавање једнога полицијског листа, који би служио као орган за инструкције и стручно васпитање полицијског кадра.

Са питањем о вршењу службе у централној управи и квартовима такође се бави, заједно са одговорним шефовима полиције, ради чега се и сам Управник Полиције (Градо- Начелник) спрема да посети београдску полицију, како би се упознао и са начином рада у нашој престоници.

Повратак нашега уредника. Уредник нашега листа г. Лазаревић повратио се са свога пута из Америке на коме је провео два месеца. За то време он је присуствовао конгресу полицајаца целога света који је у мају месецу одржан у Њу-Јорку. Заједно са тим он је искористио прилику, да се упозна са организацијом и начинима рада аме-. канске полиције, специјално

| Њу јоршке за шта му је пру“