Policija

916 —

већ само признаничној такси из ТБр. 33, а ако се оне попжу на 2000 динара и више наплатиће се и такса из ТБр. 12. тач. а и такса из ТБр. 33. таксене тарифе.

2. Случај са упропашћеном општинском имовином треба доставити среском поглавару и тражити да против одговорних лица предузме истрагу по званичној дужности.

3. Тражено објашњење о кулуку налази се у „Полицајн за ову год. Бр. !—2 (Поуке и обавештења.)

Св. Бр. 1415.

У Суду општине брешћанске (срез штипски):

1: Нигде у закону о народним школама, нити у ком другом закону није предвиђено, да благајник школског одбора мора или може имати плату. Прећутно се толерирало давање хонорара за овај рад, ако би тај хонорар био редовним путем унет у буџет. Према томе, овај хонорар није никакво законско право.

2. По школским буџетима наредбодавац је председник: школског одбора, а не управитељ школе (чл, 55—57. зак. Ф народним школама).

3. О упису и испису ђака из школе решава школске: надзорник; одлуке школског одбора о казнама због неоправданих ђачких изостанака извршне су. |

Св. Бр. 1508.

'М1 Суду обштине гор. зуничке (срез заглавски) :

Потребно обавештење о наплати такса за уверења која; издају или потврђују општинске власти дато је у „Полицији“ за ову годину, Бр. 3—4 (Поуке и обавештења, ђ).

Св. Бр. 2598. ( МП А.

Суду општине бистричке:

1. Тач. 3. 5 375 казн. зак. укинута је законом о шумама (чл, 1, 2, 90 и 126); |

2. Уништавање појединачног дрвећа поред друмова, по њивама, ливадама и т. д. кажњава се по чл. 8, зак. о воћарству, у колико не прелази у преступно дело (чл. 38: Правило