Policija

вв.

и кафанама и осталим радњама са алкохолним пићем, клубове, касине и читаснице окатегорисала као затворене друштвене кругове, што значи, да у ове локале нема приступа нико други изузев сталних чланова, а следствено томе у овим лохалима се не може ни замислити свакодневна музика и забаве.

Да се не би више дешавало, да на наведени начин извесна лица добију право точења без месног права, и да се избегне штета по државу, а и приватних лица, Генерална Дирекција Посреднех Пореза наређује:

Да се при решавању молбе за право точења у клубу, касини, читаоници и сл. мора тражити поред друштвених правила и уверење од полицијских власти, да ће молилац заиста вршити точење у затвореном друштвеном кругу, где имају приступа само редовни чланови.

Да се до сада издата права за затворене друштвене кругове проконтролишу и која не буду одговарала "пропису и овом наређењу одмах одузети.

У саопштењу предњег моли се Велики Жупан да овај распис достави свима подручним властима.

УРЕДБА о наградама, које припадају парохијском свештенству православне цркве ва извршене свештенорадње Члан 1.

Парохијском свештенству Православне Цркве у Краљевини Срба, Хрвата и Словенаца припада за вршење свештеворадњи и дужности следећа награда и то:

а) На територији Србије и Јужне Србије:

| Дин, (за анамевња о оо 2 А А ОСА А А АИ 2 2. за крштење —- = <= 10 3. вајиснић то а О ОТА, о | 4. за венчање само од женика:

а) за лица, која плаћају више од 50 дин. год. непосредне пореве— = = <= -- 1 0. 120—

6) за лица, која плаћају од 25 до 50 дин. год. непосредне порезе — — — — — — — — 60—