Policija

955

Правилник о гостионицама, кафанама и осталим радњама и Правилник о точаринском праву, средио ж. С. Девечерски, шеф одсека Ген. Дирекције Поср. Пореза у пензији. Текстови ових Правилника пропраћени су званичним објашњенима Мин. Унутр. Дела и Ген. Дирекције Поср. Порева, која су од неоцењене користи за њихову правалну примену у пракси, не само управно-полицијским и финансијским органима, већ и приватним лицима која се баве продајом алкохолних пића. Ова објашњења допуњена су у многоме и стручним мишљењем г. Девечерског, који је довољно познат нашим читаоцима по својим одличним коментарима закона о

таксама и стварима публикованим у „Полицији“. А.

2, Издавачка књижара Рајковића и Ћуковића — Београд — Теразије:

Старо српско право, историјско — правна студија, од Јеврема Герасимовића, стр. 161; цена. дин. Садржај: државна област; приватна својина, народ, власти, вера, привреда, међународно право. Циљ је ове студије да нам пружи слику државно-правног живота средњевековне Србије, у колико је то могућно учинити према до сада познатим споменицима.

3. Сопствена издања:

Извидник, ручна књига га васпитање омладине за добре грађане од Роберта Баден — Паула; са енглеског превео и за наше прилике удесио Ог М. Ђ. Поповић стр. 296; цена 30 дин, Ова корисна, а при тем и врло јевтина књига, намењена је васпитању народне омладине, и као таква сама се собом препоручује.

КРЕТАЊЕ ПОЛИЦИЈСКИХ ЧИНОВНИКА,“

Решењима Господина Министра Унутр. Дела од 1, +, 15, 16, 18, 21, 22., 28., и 28. овог месеца учињене су ове промене:

1, Постављења: Живојин Љ. Петровић, писар среског суда у Крагујевцу за пол. приправника среза сврљишког; Борисав П. Мајсторовић, за

#) Да би наши читаоци имали стално при руци податке о кретању полицијских чиновника у нашој земљи, Уредништво је одлучило да од сада стално доноси указе и решења Г. Министра Унутр. Дела о свима постављењима, премештајима, пензионисањима и отпу“ штањима полицијских чиновника. Уред.