Policija

__ ЛЕГ —

Глава Ш — О општинском буџету. Одељак 1 — Приходи и расходи.

Општински буџет дели се на Пе И ванредан. буџет (члан 132).

Чл. 133 побраја приходе редовног, а чл, 134 приходе ванредног буџета. Главни приходи редовног буџета су: приходи од општинских добара, које становници не уживају у натури; од кирије, коју годишње плаћају они грађани, који у натури уживају плодове општинских добара; приходи од редовног приреза, који се одређује општинама финансиским законима и специјалних приреза за извесне потребе, а који се установљавају простом одлуком општинског одбора.

Расходи редовног буџета садрже. годишње и сталне расходе од општинске користи. — Расходи ванредног буџета садрже случајне или привремене расходе, којима служе за. подлогу приходи побројани у чл. 134 или вишак редовних Кне (чл. 135).

136 побраја расходе, који су за општину обавгани, Та су не на општинску судницу (одржавање или кирија) за канцелариски и други материјал, за попис људства, за вобБење књига о грађанском стању грађана, за плате општинских службеника, за пенсије које падају на терет општине, за школе, за ограду и одржавање гробља, за трошкове око установљења и чувања регулационих и нивелационих планова, за општинске путеве, за дуговеи т. дД. |

Чл. 137, 138 и 139 прописују форме за установљење општинских трошарина. Уредбе општинских одбора о томе одобравају се декретом председника републике по саслушању Државног Савета, а по прибављеном мишљењу окружне скупштине или окружног “одбора.

Нарочите таксе, које су становници или сопственици дужни плаћати на основу закона или месних обичаја, расподељују се за плаћање одлуком општинског одбора, коју одобрава окружни начелник (чл. 140).

Општински одбори вотирају прирезе, чија је наплата одобрена законима. — Они могу тако исто вотирати три паре ванредног приреза, искључиво намењеног обичним општинским путевима и три паре ванредног приреза намењеног признатим сеоским путевима. — Они могу, сем тога, вотирати

о