Policija

-- ле

од 500.000 франака. — У случају одбијања предложених кандидата, општински одбор је дужан предложити нова лица (чл. 156).

Рачуне општинског благајника прегледа и разрешава савет начелства, са резервом права жалбе Главној Контроли, за општине, чији редовни приходи за последње три године не прелазе 100.000 франака. Њих прегледа и дефинитивно разрешава Главна Контрола за отиштине, чији су приходи већи од 100,000 франака (чл, 157).

Део У — О заједничким добрима и правима више општина.

Кад више општина имају неподељених добара и права, онда ће се установити, ако једна од њих то тражи, декретом

председника републике један синдикални одбор састављен од делегата општинских одбора. интересованих општина. Сваки општински одбор изабраће из своје средине тајним гласањем број делегата, који буде био одређен декретом. Синдикалном одбору председник је један члан, кога из своје средине изабере сам одбор. Овај се одбор наново бира после сваког обнављања општинских одбора. — Његове одлуке подлеже свима правилима постављеним за одлуке општинских одбора (чл. 161).

Атрибуције синдикалног одбора и његова председника су администрација заједничким добрима и правима и извршење радова, који су с тиме у вези. Те атрибуције су исте као и атрибуције општинских одбора и председника на том пољу. Али продаје, трампе, деобе, прибављања, трансакције остају резервисане општинским одборима, који могу овластити председника синдикалног одбора, да изврши који од побројаних аката (чл. 162),

Расподелу трошкова, које је вотирао синдикални одбор, врше међу интересоване општине дотични општински одбори. Њихове одлуке подлеже одобрењу окружног начелника. У случају неслагања општинских одбора, ствар решава окружни · начелник на основу мишљења окружне скупштине, или окружног одбора, кад скупштина није на окупу. Ако општински одбори припадају разним окрузима, спор се решава декретом (чл. 163).

Део У! и УП закона садржи неколико одредаба без икаква интереса за нас.