Policija

— 468 —

грифног броја, плаћа се иста такса и за саму потврду потписа или печата, или и једног и другог, као и за ма какву другу потврду. у - -

Не постоји никакав нарочити разлог за ослобођење од таксе једне овакве службене радње, тим мање што се легитимација уверења тражи на захтев приватне личности, и у циљу прибављања извесне користи или права.

Св. Бр. 7986.

ХХ

Мирчети Љ. Вишњићу, благајнику општине дудовичке: |

Ваша примедба умесна је Ако се члан 289. финанс. зажонва за 1926—27 год. буде стриктно примењивао онако како данас гласи, мало би било инвалида који би могли примати инвалиднину, односно који би имали мање од 30 динара непосредног пореза са личним порезом и са прарезима 153 57, и 500%. На жалост, за данас је пропис чл. 280. фин. закона "такав. То је без сумње једна груба омашка, каквима обилује наше послератно законодавство, коју треба што пре поправити.

Овде је ван сваке сумње требао да буде у питању порески цена од 30 дин. непосредног пореза без личног и без приреза па је испало обратно. Али се не да ни замислити да би овај члан финанс. закона могао опстати поред чл. 109. инвалидског закона, где је за инвалиде — резервне официре — тај порески денаус сасвим правилно утврђен на 30 дин. непосред МОНЕ "бег личног и без приреза.

Ближа обавештења како да поступите тражите од Мин. “Соц, Политике.

(Овај одговор важи и за “Њђ општине аћуштичке.

Св. Вр. 480.

ХХН

а ону Шћекићу, писару општине бадовиначке:

1. Кад суд издаје уверење о особинама или личним стварима приватног лица на основу личног сазнања, неће за такво уверење наплатити таксу из ТбБр. 3 и 4. такс. тарифе.

2. Таксу из -ТБр. 78 таксене тарифе наплаћују само полицијске власти.

3. По 8 326. к. з. месне полиц. власти — у које спадају и општинске — могу издавати наредбе са казненом санкцијом