Policija

— 1051 —

Исто тако при потврђивању уверења издатих од приватних лица општински судови морају водити рачуна, да се такса из ТБр. 3 и 4 такс. тарифе правилно наплати, ако она одмах није прописно вапаћена у моменту самога „издања исправе, како је то самим законом ин писано“

Таксу из ТБр. 3 и 4 општински судови дужни су наплатити и у случајевима које предвиђа последња реченица друге напомене уз ТБр. 330 такс тарифе.

2 По чл. 33. правила о општинским поштама, које су прописали Мин. Пошта и Мин. Ун. Деза 24. јануара 1924 год, натраду општинским поштарима одређује општински одбор о своме нахођењу.

Овим правилима замењена су ранија правила о општин«ским поштама од 29. новембра 1909 год, по којима ова награда није могла износити више од 12 дин. месечно. (чл. 35). Ово ограничење није унето у нова правила.

Св. Бр. 1800.

ХХХ Суду општине мировске:

Закон о таксама (као и његови правилници) није предвидео ослобођење од плаћања таксе из ТБр. 3 и 4 уверења, која се издају општинским деловођама у циљу регулисања њихових принадлежности из државне касе.

Ако ова уверење издаје суд по личном сазнању, онда она подлеже само такси из ТБр. 336 такс. тарифе, према објашњењу Ген. Дир. Поср. Поргза, које је наведено у одговору под ХХЈХ.

Св. Бр. 1588.

ХО Суду општине копривничке:.

1. За потврду државних рачунских књига које воде општине (распореди, дневник порозеит.д) надлешна је фи„нансшјска управа, а за потврду чисто општинских књига «срески поглавар.

Овај одговор важи и за суд општине буковачке.

2. У границама своје надлежности општински суд може по тужбама свога пуномоћника, судити и о општинским п0траживањима од приватних лица.

6%