Policija

— 1063 —

1) Све оне власти, које имају зумбу, вршиће поништазање таксених марака зумбом унакрст и округлим печатом власти, који једним делом мора обухватити марку, а другим

чисту хартију (види слику на стр. 15 таксеног правилника)

2. Оне пак власти, које немају зумбу, биће дужне набавити је за најкраће време, а у том међувремену вршиће пони· штавање округлим печатом на начин како је описано под ! авог објашњења, а поред тога на самој таксеној марки ставити мастилом број деловодног протокола под којим је заведен предмет на коме је такса утиснута.

3. Оне пак власти које имају нарочити штамбиљ за поништавање са „поништено“ или „пребиљеговано“ ништиће таксене марке место округлим печатом овим штамбиљем као што је то под 2 овог објашњења изложено, и такође стављати број деловодног протокола мастилом. И ове власти биће дужне у најкраћем времену набавити зумбу и ништити таксене марке као што је под 1 овог објашњења прописано.

Код оних власти, код којих се после овог наређења буду крукчије поступало казниће се најстроже одговорни чиновници по чл. 56 закона о таксама.

Доставља се предње наређење Дирекцији-Управи да га прими к знању, по истом поступи и достави га ради знања и управљања свима својим подручним пореским урелниие Финансијским Управама.

Ускоро ће се послати зумбе оним финансијским надлештвима која их немају. (06]. од 28. децембра 1925. Бр. 89333).

НАДЛЕЖНОСТ ОДЕЉЕЊА ЗА САМОУПРАВНЕ БУЏЕТЕ ПРИ ГЛ. ДИРЕКЦИЈИ ДРЖАВ. РАЧУНОВОДСТВА

Када је у прошлој години одредбом чл. 46. Закона о буфетским дванаестинама за децембар 1925. год. и јануар-март 1926 год. одсек за самоуправне буџете дигнут на степен Одељења за Самоуправне Буџете при Генералној Дирекцији Државног Рачуноводства, желело се, да сва питања из области локалних финансија сконцетришу на једно-место, како би се у пословима ове врсте завело јединство иницијативе и директиве, а послови једнородне природе у циљу упрошћивања апминистрације груписали и тиме дошло у могућност, да се