Policija

— 16#—

Главна Контрола на својој општој седници узела је У оцену питање ове спорне визе па је нашла: да је примедбе Месне Контроле неправилна, јер подносиоцу рачуна припада аакнада километраже за ово служзено путовање, пошто је утврђено, да у времену кад је он извршио ово путовање, нису саобраћали државни аутомобили а да је он баш тих дана морао предузети ово путовање. |

Доставља се предња одлука Месној Контроли да по њој и даље по закону поступи.

Из опште седнице Главне Контроле од 19. новембра 1926. г. Бр. 12932.

ПИТАЊЕ ПУТНИХ !РОШКОВА ОРГАНА УПРАВНИХ ВЛАСТИ ИМА СЕ РЕГУЛИСАТИ ДОНОШЕЊЕМ ПРАВИЛНИКА СХОДНО ЧЛ. 40 ЗАК. О ЧИНОВНИЦИМА И

ОСТ. ДРЖ. СЛУЖБ. ГРАЂ. РЕДА. |

Главна Контрола размотрила је акт Министарства Унутрашњих Дела под УББр. 15520 од 4. октобра 1926. год., којим: је молило за мишљење, на који би се начин могло регулисати. питање путних трошкова управних чиновника, које учине кад: ван места свога обитовања а у границима својих округа и сревова врше службене послове за државу, општине и приватна лица—па је нашла: да је решење овога питања—после закона 0 буџет. дванаестинама за август-невембар 1925. год.

којим су укинуте одредбе закона о трошковима управних. |

власти — могуће само тако, ако Министарство Унутрашњих Дола располаже кредитима за путне трошкове, па да се за службена путовања примени Уредба ДРБр. 96000[20. Али како би применом наведене Уредбе држазни буџет иио преоптерећен — то би се ово питање најцелисходније могло решити доно· шењем Правилника сходно члану 40. зак. о чиновницима и осталим држ. службеницима грађанског реда.

Из опште седнице Главне Контроле сд 30. новембрг: 1926. г. Бр. 79333 |

БА 5