Policija

— 1169 —

Сточни пасоши који су сада у течају употребљаваће се «до коначног њиховог утрошка. (Обзнана Ген. Дир. Пореза од 4:1Х-1926, Бр. 97.900).

ОБЈАШЊЕЊЕ О НАСЛЕДНОЈ ТАКСИ.

Како држава стиче право на наследну таксу смрћу умрлог завештаоца то се и наследна такса има расправити по протписима оног закона, који је важио у времену смрти завештаоца. Када пријем наслеђа или легата зависи од услова, онда ће се наследна такса одређивати по одредбама оног закона који важи у времену када је наступило испуњење услова.

(Об. Ген. Дирекције Пореза од 29 септембра 1926. год.. Бр. 109,002),

ПРОМЕТНА ВРЕДНОСТ ИМАЊА ИЗ ТБР. 12, ТАКСЕНЕ ТАРИФЕ.,

Као прометна вредност неког имања — објекта, који. тподлежи плаћању допунске таксе из 12. напомене уз Тбр. 12. "таксене тарифе. сматра се она вредност за коју би се дотично имање на дан 1. јануара почетне године новог таксеног периода могло продати по драгој вољи сопственика и купца а да на жњихову погодбу не утиче никаква нужда продавца нити каква неодложна потреба купца.

једном речи, као прометна вредност има се сматрати објективно процењена вредност имања на дан процене, _

(061. од 17-1-924 г. Бр. 1799.)

ТАКСА НА ТОМБОЛУ.

Такса из Тбр. 998 у 25 динара наплаћује се за молбу и одобрење приређивања за сваки случај или за сваки дан према томе да ли се приређивање понавља за дан више пута тли се приређује само једанпут дневно.

Кад се једном представком тражи одобрење за више дана, на представку се има наплатити онолико пута по 25 динара "таксе за колико се дана дозвола тражи.

(06). Генер. Дирекције Поср. Пореза Бр. 42232/24)

Уредништво и администрација листа КАРАЂОРЂЕВА: УЛИКНА БР. 69

Уредник за „Полицију“ Васа Лазаревић, начелник Мин Ун Дела упензији.