Policija

— 1147 —

жруге за иступна дела скитничења (5 342 т. 1 и 3. казн. зак.) _и професионалну прошњу (чл. 4. уредбе о убрзању рада).

Као правеншивна мера безбедности протеривање се примењује само на стране поданике,

хи! Суду општине турновске (срез струмички): Такса из ТБр. 377 такс. тарифе наплаћује се само онда кад се пресуда извршује пописом и продајом имовине осуђеног: У том случају за државу се само наплаћује такса из тач. 3.

ТБр. 81 такс. тарифе.

Св. Бр. 3636. ~

ХМ

Сави Стојановићу, полиц. писару у пензији — Бабушница:

Општинске таксе по решењу општинског одбора и одобрењу Мин. Финанс. могу бити повећане и преко износа, који је предвиђен у одељку Л' такс. тарифе, но ипак такса из ТБр. 343 не може бити толико повећана у сеоским општинама. Али овде може бити друго нешто: да су две таксе наплаћене, т. |. да је уз таксу из ТБр. 343 наплаћена и такса из ТБр. 151, што би било умесно, јер се и ова такса мора наплатити за потврду исправа о усиновљењу.

Ху

Сави Н. Димитријевићу, адм. поручнику суд. струке:

По чл. 7. зак. о судијама од 3. марта 1911. год. право на полагање судијског испита има сваки указни чиновник, илк · онај који је то био, ако, уз друге законске услове за државну службу поднесе Министру Правде доказе да је редовно срвшио правни факултет и да је као указни чиновник служио три год. у првостепеном суду или вишим судовима или пеш година у другој струци.

ХМ Суду општине рибарске; 'По чл. 86 тач. 6. зак. о општинама, општина може имати т два пуномоћника, од којих се један — главни — бира за заступање општине у парницама пред судовима, а други за остале специјалне општинске послове. Према одлуци Држав. 6%